Nieuwe foto’s Samsung Galaxy J3 (2017) opgedoken

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy J3 (2017) opgedoken

Vorige week zagen we al foto’s voorbijkomen van de Samsung Galaxy J3 (2017). Deze waren afkomstig van TENAA, een Chinese keuringsinstantie. Hoewel de foto’s ons het een en ander over het design van de mysterieuze smartphone vertelden, is de kwaliteit ervan niet bepaald om over naar huis te schrijven. Inmiddels zijn we een kleine week verder en zijn er nieuwe afbeeldingen van het toestel opgedoken. Plaatjes die er kwalitatief een stuk beter uitzien.

Samsung Galaxy J3 (2017) opnieuw in beeld

De Samsung Galaxy J-serie bestaat uit vier budgetmodellen: de J1, J3, J5 en J7. De Galaxy J1 en Galaxy J3 werden begin dit jaar gelanceerd door Samsung, de Galaxy J5 verscheen afgelopen jaar augustus al.

Als we TENAA mogen geloven heeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker plannen om de Galaxy J3 volgend jaar opnieuw op de markt te brengen. Of wat aannemelijker in de oren klinkt: een lancering is aanstaande, maar het toestel krijgt waarschijnlijk een andere naam. Hoe het ook zij, volgens de keuringsinstantie verschijnen er twee modellen: een internationale uitvoering (SM-J3110) en een voor de Chinese consumenten (SM-J3119). De afbeeldingen, die nu boven water zijn gekomen dankzij de Nederlandse site Galaxy Club, laten naar verluidt de Galaxy J3 (2017) voor de Chinese markt zien.

Geruchten die al wat langer de ronde doen op internet suggereren dat de Samsung Galaxy J3 (2017) een volledig metalen behuizing zou krijgen. De foto’s geven echter aanleiding om hier aan te twijfelen. Zo zien er nergens antennebanden te bekennen en kun je het achterpaneel loskoppelen. Verder valt er wat betreft de vormgeving weinig bijzonders op- of aan te merken.

Specificaties Samsung Galaxy J3 (2017)

Inmiddels circuleren er ook al geruchten over de specificaties van de Samsung Galaxy J3 (2017). Zo heeft hij een 5.1 inch Super AMOLED-scherm. De resolutie is afhankelijk van de regio waar het toestel wordt uitgebracht. De internationale uitvoering (SM-J3110) krijgt naar verluidt een HD-schermresolutie van 1280 bij 720 pixels, het model voor de Chinese markt (SM-J3119) een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Afgezien van de schermresolutie komen de andere specificaties van beide modellen met elkaar overeen. Zo wordt de Galaxy J3 aangedreven door een 1.2GHz quadcore-processor en krijgt hij tevens 2GB aan werkgeheugen (RAM) en 16GB intern geheugen. Deze laatste is met een microSD-kaartje op te schroeven, al is niet bekend tot hoeveel GB precies. Verder krijgt de mobiele telefoon volgens het geruchtencircuit een 8 en 5 megapixelcamera, een 2.600 mAh accu en 4G/LTE-module.

Tot slot zegt Galaxy Club te kunnen bevestigen dat de Samsung Galaxy J3 (2017) op Android 5.1 (Lollipop) draait. Een opmerkelijke keuze van Samsung aangezien Lollipop inmiddels ruim één jaar oud is en een nieuwere versie voorhanden is (Android Marshmallow).

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones