13 mei 2015 door in Huawei.

De verwachte Huawei Mate 8 is onderwerp van gesprek. De opvolger van de Huawei Ascend Mate 7 zou een quad HD-scherm krijgen en een 20,7 megapixelcamera. Dat schrijft Mobile-dad.com (Chinees). Deze geruchten volgen de eerder uitgelekte foto’s op.

De geruchten

Waarschijnlijk heeft het quad HD-scherm een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook over de processoren gaan er al wat geruchten: Huawei zou dezelfde eigen 64-bits Kirin 930-processor gebruiken als die we terugvinden in de Huawei P8. Deze zou maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking krijgen. Deze heeft een maximale kloksnelheid van 2,0 GHz. Daarnaast 16 gigabyte werkgeheugen, uit te breiden met microSD.

Voor de camera zou Huawei flink uitpakken: een 20,7 megapixelcamera met een Sony IMX220-sensor. De behuizing van het toestel zou van metaal zijn. Daarnaast zou de vormgeving van het telefoon enigszins gaan opvallen tussen het aanbod op de smartphonemarkt door zijn haast randloze scherm. Ook 4G-ondersteuning wordt genoemd.

Huawei heeft inmiddels afstand gedaan van de merknaam Ascend, aangezien deze niet meer zoveel toevoegde. Ook bij deze telefoon zal die naam dus niet meer gebruikt worden en wordt het de Huawei Mate 8. Naar verwachting wordt de phablet in september gepresenteerd op de IFA-beurs in Berlijn, net als zijn voorganger.

Eerdere geruchten

In januari lekten er al foto’s op van een groot, goudkleurig prototype dat de Huawei Mate 8 zou moeten zijn. Daarbij vermeldde Gizmochina dat het toestel een scherm van minimaal 6 inch groot zou krijgen en de Kirin 950-processor  met 4 gigabyte werkgeheugen. Daarnaast 32 gigabyte intern opslaggeheugen en misschien wel een vingerafdrukscanner.

huawei mate 8

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones