Nieuwe Honor 8 update voegt 3D-panorama functie toe

Nieuwe Honor 8 update voegt 3D-panorama functie toe

Honor rolt met ingang van vandaag een update uit voor de Honor 8. Grootste toevoeging is de 3D-panorama modus. Daarbij worden ook enkele extra veiligheidsmaatregelen geïntroduceerd, zoals het periodiek invoeren van je (volledige) wachtwoord. Tot slot wordt ook de beveiligingsupdate van januari geïnstalleerd. De update rolt vanaf vandaag in fases uit.

Jammerlijk genoeg wordt de Honor 8 niet geüpdatet naar Android 8 Oreo, de nieuwste versie van het populairste mobiele besturingssysteem ter wereld. In plaats daarvan moeten bezitters het doen met Android 7 Nougat, de voorlaatste versie. Om het leed wat te verzachten heeft de Huawei-dochter vandaag wel een ‘reguliere’ software-update vrijgegeven. Grootste toevoeging is de 3D-panorama functie binnen de camera-app. Deze functie doet precies wat de naam doet vermoeden. Wanneer je een panorama-foto maakt, wordt er een 3D-effect toegevoegd. Zodoende heb je niet alleen hoogte en breedte in je foto, maar ook diepte. De functie kan worden geactiveerd binnen de camera-app.

Honor 8

Aangescherpte veiligheid

Een andere toevoeging richt zich op de veiligheid van je toestel. Zo kun je ervoor kiezen om elke drie dagen je wachtwoord voor het ontgrendelen van je beeldscherm in te moeten vullen. Deze beveiligingsmaatregel komt bovenop je reguliere beveiliging, zoals het tekenen van een patroon of het invullen van een pincode. Door elke drie dagen het wachtwoord te moeten invullen, onthoud je hem beter, zo stelt Honor in haar persbericht. Een derde toevoeging heeft wederom betrekking op de camera. Het wordt namelijk mogelijk om verwijderde foto’s tot en met 30 dagen terug te halen. Wanneer je een bepaalde foto toch wil behouden kun je zodoende naar een nieuw toegevoegd tabblad gaan, en deze daar terug halen.

Kleine verbeteringen: bugfixes en optimalisaties

Tot slot is het vanaf nu ook mogelijk om in de Facebook-app gelijktijdig een video te bekijken, terwijl op de andere helft van het scherm de reguliere app getoond wordt. Naast deze nieuwe toevoegingen wordt ook het Android beveiligingsbulletin van januari geïnstalleerd. Zodoende is je toestel weer optimaal beveiligd. Ook zijn diverse bugfixes toegevoegd. Een eerste is de modus waarbij je binnen apps twee accounts kunt toevoegen, bijvoorbeeld bij WhatsApp. Deze functie haperde bij sommigen, of functioneerde zelfs in zijn geheel niet. Daarbovenop is ook de ‘burst-modus’ binnen de camera geoptimaliseerd. Met deze functie kun je een reeks aan foto’s schieten door je vinger op de opnameknop te houden. Wederom werkte deze functie bij enkelen niet.

De update rolt vanaf vandaag gefaseerd uit. Het kan dus een paar dagen duren voor je hem binnenkrijgt.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding