‘Nieuwe HP Elite x3 in aantocht’

‘Nieuwe HP Elite x3 in aantocht’

Afgelopen jaar onthulde Hewlett-Packard (HP) een gloednieuwe smartphone op het Mobile World Congress (MWC): de HP Elite x3. Deze editie van de smartphonebeurs heeft het Amerikaanse technologiebedrijf niets van zich laten horen. Of toch wel? PC World zag een glazen box met daarin een onbekende smartphone. Is dit de opvolger van de HP Elite x3?

Het is inmiddels precies een jaar geleden dat HP haar premium telefoon de HP Elite x3 presenteerde. Hoogste tijd dus voor een opvolger. De weken en maanden voorafgaand aan het MWC hebben we tal van geluiden opgepikt over smartphones die in Barcelona onthuld zouden worden. Denk aan de Huawei P10, Motorola Moto G5 en LG G6.  Maar niks over een nieuw vlaggenschip van HP.

Toch was de Amerikaanse smartphonemaker wel degelijk aanwezig in Barcelona. Weliswaar niet op de bühne om een nieuwe telefoon te presenteren, maar wel als kraamhouder op de beursvloer. PC World ontdekte dat HP daar een smartphone in een glazen box tentoonstelde. Volgens een woordvoerder was dit toestel “een voorbeeld” hoe het bedrijf “de toekomst van het x3 platform” ziet. Meer wilde de persoon in kwestie niet kwijt over het toestel.

Verschillen

We hebben dus geen naam en weten ook niks over de specificaties. Sterker nog, qua vormgeving lijkt hij als twee druppels water op de HP Elite x3. PC World zegt dat er wel degelijk verschillen zijn tussen de telefoon van vorig jaar en het toestel dat zij in Barcelona zagen. Zo heeft de selfiecamera een andere plek gekregen. Zit deze bij de huidige Elite x3 aan de rechterkant, bij het gedemonstreerde model was deze naar de linkerbovenhoek verplaatst.

Daarnaast heeft het toestel uit Barcelona dunnere bezels of randen rondom het scherm. Het huidige model komt met een speaker grill rechts onder in de hoek met daarbij het logo van Bang & Olufsen. Deze was bij het tentoongestelde toestel nergens te bekennen. Dat hoeft niet te betekenen dat deze speaker is verdwenen of verplaatst: misschien vond HP het niet de moeite om deze speaker in te bouwen in het conceptmodel. Tot slot gaat HP mogelijk voor een nieuw antennedesign. Zo zijn bij de concepttelefoon van de beursvloer aan de bovenkant twee dunne antennebanden te zien.

Of en wanneer dit mysterieuze toestel daadwerkelijk wordt gepresenteerd, is niet bekend. De komende weken en maanden horen we hier waarschijnlijk wel meer over. Houd Telefoonabonnement.nl dus goed in de gaten.

Specificaties HP Elite x3

De HP Elite x3 is een 6 inch grote waterdichte telefoon (IP67 gecertificeerd) met een AMOLED-scherm en QHD-resolutie. Hij wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 820, die gepaard gaat met een Adreno 530 GPU, 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. Het geheugen kun je eventueel met een microSD-kaart uitbreiden tot 2TB, wat in praktijk neerkomt op 256 GB. Je kunt deze slot ook gebruiken voor een tweede simkaart.

Om te fotograferen beschikt de HP Elite x3 over een 16- en 8-megapixelcamera. De voorste camera is tevens voorzien van Windows Hello. Daarmee ontgrendel je het toestel met behulp van je iris. Tevens komt hij met Bluetooth v4.1 (LE), GPS, NFC, vingerafdrukscanner aan de achterkant, speakers van Bang & Olufsen en USB 3.1 Type-C aansluiting. De accucapaciteit bedraagt maar liefst 4150 mAh. Je kunt het toestel aansluiten op je pc, maar daarvoor moet je wel een Windows Continuum dock kopen.  Tot slot wordt hij met Windows 10 Mobile geleverd, het besturingssysteem van Microsoft voor mobiele apparaten tot 7 inch.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Rob schreef op 14 augustus 2017 om 16:53

Ik denk een top telefoon echter je ziet erg veel bedrijven waaronder banken, die geen apps meer hebben voor telefoons met windows. er is dus nog wat lobby werk te doen om bedrijven weer zo ver te krijgen dat er weer apps op de markt komen voor windows anders worden gedwongen naar de telefoons waar iedereen mee loopt als bv Apple en Samsung etc.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones