4 maart 2016 door in Apple en HTC.

Google zal in 2016 twee Nexus smartphones introduceren en volgens rapporten uit China gaan LG en Huawei die niet maken. Google werkt samen met HTC en is zeer enthousiast over het terugkrijgen van HTC bij de Nexus fabricage.

Nexus met 3D Touch

Het heeft even geduurd maar er is weer nieuws over de HTC Nexus. Er gingen al geruchten dat HTC de twee Nexus smartphones later dit jaar zou lanceren. Langzaam maar zeker wordt er meer duidelijk over de toestellen. Het lijkt erop dat de Taiwanese fabrikant de Nexus een 3D Touch (drukgevoelig scherm) meegeeft. Een gerucht dat komt van Weibo, een Chineese bron van informatie die meestal zeer accurate informatie heeft over de komende Android smartphones.

Apple 3D Touch

Sinds de iPhone 6s is het mogelijk om je telefoon totaal anders te bedienen. Het beeld detecteert namelijk de druk van je vinger op het display. Gebruik je 3D Touch, dan reageert je iPhone al met een subtiel tikje. Het stelde Apple in staat om nieuwe functionaliteiten te ontwerpen als ‘Peek en Pop’. Met Peek en Pop kun voorvertoningen zien zonder de bijbehorende app te openen. Een lichte aanraking van het display geeft een voorvertoning terwijl je de app opend door wat harder te drukken.

3D Touch ook bij andere smartphones?

Apple heeft geen run op de 3D Touch technologie gezien. Behalve Huawei met zijn Mate S smartphone zijn er nog geen andere Android toestellen met deze functionaliteit. Er werd gezegd dat Samsung werkt aan een soortgelijke functie voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, maar een drukgevoelig scherm heeft het niet gehaald in de retail versie. Xiaomi, Meizu, Oppo en Vivo onderzoeken of een 3D Touch-achtige display functioneel is voor hun toekomstige toestellen.

Android en 3D Touch

Als de geruchten waar zijn, dan kan het maar zo dat 3D Touch een mainstream kenmerk wordt van Android smartphones later dit jaar. Het is interessant om te zien welk bedrijf hierin slaagt en welke functionaliteiten 3D Touch krijgt bij Android.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones