Nieuwe iPhone in 2017 met amoled-scherm

Volgens een analist is Apple van plan om in 2017 een compleet nieuw design te introduceren en ook voor het eerst gebruik te maken van een amoled-scherm. De geruchten komen van Ming-Chi Kuo en al eerder had deze analist het bij het rechte eind. Al enkele keren bleken zijn uitspraken te kloppen en dus ook de wijziging in het design en het toepassen van een ander scherm zou zeker kunnen kloppen.

Wijzigingen

Volgens Kuo wil Apple een 5.8 inch iPhone uitbrengen die qua behuizing op de bestaande iPhone 4 lijkt. Ondanks dat er gekozen wordt voor een groter scherm moet het nieuwe model qua formaat gelijkwaardig zijn aan dat van het huidige model met 5.5 inch scherm. Het alom bekende 4.7 inch scherm zal overigens niet van het toneel verdwijnen en hier zijn dan ook plannen voor. Ook wil Apple, volgens Kuo, een gekromde behuizing maken die voornamelijk uit glas opgebouwd zal worden. Hierbij komt het design van de iPhone 4 weer terug die zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde over glas beschikt. De zijkanten van de nieuwe iPhone zijn opgetrokken uit metaal en hier lijkt dus ook niets gewijzigd te zijn. Met het nieuwe ontwerp wil Apple er vooral voor zorgen dat de nieuwe iPhone beter in de hand ligt.

Nieuwe technieken

Volgens Kuo is het goed mogelijk dat ook in dit nieuwe model het draadloos laden geïntroduceerd gaat worden. Ook zou de nieuwe iPhone over een geavanceerde scanner beschikken die het gezicht kan herkennen of de ogen scant. Zou kan bijvoorbeeld de iPhone ontgrendelt worden. De nieuwe technieken zijn uiteraard niet geheel nieuw en de werkelijke introductie van de nieuwe iPhone is nog ver weg. Volgens Kuo kunnen daarom de plannen nog flink wijzigen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones