15 september 2014 door in Apple.

iPhone 6iPhone 6-gebruikers met een abonnement bij Vodafone of KPN zullen niet het snelste internet hebben. Een technisch specialist van Vodafone laat weten dat je op het 4G-netwerk van Vodafone en KPN doorgaans een maximale internetsnelheid kunt halen van 75 Mbps.

Frequentieband

Het ligt niet aan de telefoon, maar aan de frequentieband waarop de providers overlopen. De iPhone 6 kan in feite gewoon 150 Mbps halen, doordat de modemchip de LTE Categorie 4 ondersteunt. Doordat deze 2×10 MHz ondersteunt, zou 150 Mbps mogelijk moeten zijn op sommige netwerkbanden.

Vodafone loopt echter vooral op de 800 Mhz band. Deze biedt 2×5 MHz, waarmee je uitkomt op maximaal 75 Mbps. In de grote steden lopen Vodafone en KPN wél over de 1800-MHz band en de maximale snelheid wel bereikt kan worden.

De iPhone-klanten van Vodafone en KPN zullen dus alleen hoge snelheid hebben op plekken waar hun provider de 1800 MHz-band gebruikt.

Maximumsnelheid

Nu is het niet zo dat een iPhone normaal meteen aan de theoretische maximumsnelheid zit. Toch is de breedte van je verbinding van invloed op je snelheid. De gemiddelde snelheid wordt ermee verhoogd.

Voor T-Mobile-gebruikers is er niks aan de hand, omdat de provider voorlopig alleen de 1800 MHz-band gebruikt voor 4G. T-Mobile geeft aan dat de iPhone 6 daarmee de volledige 20 MHz kan benutten en dus de maximale snelheid van 150 Mbps benut. KPN wilde niet reageren.

Samsung

Waarom de vergelijking met Samsung? Die fabrikant gebruikt voor haar laatste toestellen namelijk een modemchip die LTE Categorie 6 ondersteunt. De Galaxy Alpha en Galaxy Note kunnen daarmee 2×5 MHz op de lage frequentieband en 4×5 MHz gebruiken.

Ook ondersteunt Samsung carrier aggregation, waarbij de 800 MHZ-band en 1800 MHz-band gecombineerd worden. Daarmee gebruikt de telefoon 30MHz, wat de snelheid tot 225 Mbps maakt. Daarmee hebben Samsung-gebruikers meer bandbreedte.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones