‘Nieuwe iPhone heet gewoon iPhone 7’

‘Nieuwe iPhone heet gewoon iPhone 7’

De iPhone die Apple in september uit de doeken doet gaat door het leven onder de noemer iPhone 7. Geen andere exotische namen, simpelweg iPhone 7. Dat zeggen anonieme bronnen tegenover de doorgaans betrouwbare Japanse blog Mac Otakara.

iPhone 6SE

De reden waarom Apple voor de naam iPhone 7 kiest is simpel: het wil geen verwarring zaaien bij de consument. Het Amerikaanse technologiebedrijf lanceert sinds 2007 ieder jaar een nieuwe iPhone. Sommige fabrikanten geven bij de benaming van hun producten een jaartal mee, maar Apple niet: die houdt het op eenvoudige numerieke getallen als 2, 3, 4, 5 en 6.

Om het jaar voegt Apple de letter –S toe aan de naam. Hiermee wil het bedrijf aangeven dat het om een bescheiden upgrade gaat ten opzichte van zijn voorganger. Iedere twee jaar probeert Apple een iPhone op de markt te brengen die innovatieve features met zich meebrengt, zoals een vingerafdrukscanner (Touch ID) en Live Photos.

Over de mogelijke namen van het nog te verschijnen vlaggenschip gaan al weken de wildste verhalen de ronde. Zo zagen we onder meer de namen iPhone S (waarvoor –S staat voor ‘Special’), iPhone 6SE (een rechtstreekse variant op de iPhone SE die in maart werd gepresenteerd) en iPhone 2016 de revue passeren.

De anonieme bron benadrukt tegenover Mac Otakara dat de iPhone 7 een “kleine update” is ten opzichte van de iPhone 6S. Verder zegt hij dat Apple plannen heeft om volgende maand twee nieuwe iPhones te lanceren: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, waarvan de laatste een dual-camerasysteem heeft. De iPhone 7 Pro komt te vervallen. Tot slot bevestigt de tipgever de geruchten die we al enkele maanden horen, onder meer over de dubbele speakers en capacitieve Home-knop.

Specificaties iPhone 7

Volgens de laatste berichten krijgt de iPhone 7 een 4.7 inch display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, de schermresolutie die we van de iPhone 6S Plus kennen. Onder de motorkap heeft Apple een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 3GB RAM en 32GB intern geheugen geplaatst. Verder heeft het toestel een waterdichte behuizing, is hij slechts 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10.

Wat betreft de vormgeving lijkt de iPhone 7 in veel opzichten op de iPhone 6S, met een paar kleine aanpassingen. En de onderkant vinden we twee speakers in plaats van één. Om deze ruimte te creëren laat Apple de ingang voor de koptelefoon weg. Muziek luisteren doe je straks mogelijk via Bluetooth. Alleen de iPhone 7 Plus krijgt een dubbele camera, de capacitieve of aanraakgevoelige Home-knop is bij beide modellen aanwezig. Tot slot verschijnt het vlaggenschip in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Over het bestaan van een zwarte variant durft de bron geen uitspraak te doen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones