24 september 2014 door in Apple.

iphone-6-plDe nieuwe iPhone 6 en 6 Plus die Apple onlangs lanceerde, hebben inmiddels alle verkooprecords gebroken. De vrijdag, zaterdag en zondag nadat het toestel werd gepresenteerd is de telefoon maar liefst 10 miljoen keer verkocht. En dat is veel beter dan dat zijn voorgangers het de eerste drie dagen na de lancering deden.

De iPhone 5S en 5C werden vorig jaar namelijk in hun eerste weekend nog 9 miljoen keer verkocht, en Apple wist met de iPhone 5 de eerste dagen ‘slechts’ 5 miljoen apparaten te verkopen.

Verkoop

De explosieve verkoop komt toch niet geheel onverwachts. Apple weet er elk jaar weer voor te zorgen dat de verkoopcijfers stijgen, en dat is het bedrijf ook dit jaar weer gelukt. Toch spreekt het immense aantal van 10 miljoen toestellen in drie dagen wel tot de verbeelding. Omgerekend zou het zelfs betekenen dat er elke seconde maar liefst 57 iPhones over de toonbank gingen.

Ook moet daarbij worden vermeld dat de iPhone 6 en 6 Plus nog niet eens in alle landen in de verkoop zijn gegaan. Zo komt de telefoon in Nederland pas op 26 september op de markt. Het toestel is nu al wel te verkrijgen in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore en Groot-Brittannië.

iPhone 6 (Plus)

De nieuwste generatie iPhone beschikt onder andere over een groter scherm. Er zijn twee varianten gelanceerd. De iPhone 6 heeft een scherm met 4,7 inch, terwijl de ‘phablet’ iPhone 6 Plus maar liefst 5,5 inch heeft.

Daarnaast heeft Apple ook enkele vernieuwende functies doorgevoerd in de toestellen, waaronder de Health App, waarmee de gebruiker zijn gezondheid kan meten en op peil houden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones