23 september 2013 door in Apple.

iphone5cSinds afgelopen weekend is de nieuwe iPhone te koop in verschillende landen. Van met name de iPhone 5S zijn de verkochte exemplaren ver boven verwachting. Vorig jaar werd de iPhone 5 slechts vijf miljoen keer verkocht in het eerste weekend. De nieuwe iPhones van deze generatie zijn maar liefst 9 miljoen keer over de toonbank gegaan in 2 dagen. Nog niet eerder werd een smartphone zo vaak verkocht in zo’n korte periode. Wederom breekt Apple wereldwijd alle verkooprecords.

iPhone 5C en iPhone 5S worden 9 miljoen verkocht in eerste weekend

Eerlijk gezegd waren wij wat verbaasd toen de nieuwe iPhones afgelopen 10 september officieel werden aangekondigd. De geruchten over een low budget iPhone waren zo sterk dat we ons af vroegen of de prijs van de nieuwe iPhone 5C niet veel te duur zou zijn voor de consument. Zitten we wel te wachten op een iPhone van 599 euro die gemaakt is van minder kwaliteit materiaal dan de iPhone 5S? Is het prijsverschil niet te weinig? De eerste verkoopcijfers van dit weekend duiden erop dat beide nieuwe smartphones van Apple uitstekend worden ontvangen.

iPhone 5S populairder dan de iPhone 5C

Dit weekend zijn er 9 miljoen exemplaren verkocht van de nieuwe iPhones. Dit terwijl beide toestellen nog lang niet verkrijgbaar zijn in alle landen. De iPhone 5C is het “iets” goedkopere broertje van de iPhone 5S en is beduidend minder populair. De iPhone 5S zou ongeveer drie keer zo vaak verkocht zijn dan de iPhone 5C.

Nieuwe iPhone beschikbaar in Nederland

Hoewel de geruchten waren dat de nieuwe iPhones eind september al verkrijgbaar zouden zijn in Nederland is dit helaas niet het geval. Nederland hoort nog niet tot de landen waar de iPhone inmiddels is uitgekomen. Wanneer de levering in Nederland plaats gaat vinden is tot op heden nog niet duidelijk en kunnen we dan ook nog niet vermelden. Inmiddels hebben we al wel verschillende aanbieders gevonden waarbij je de nieuwe iPhone 5C alvast kan pre-orderen. Interesse? Klik hier!

Kan je echt niet wachten op de nieuwste iPhone?
Bekijk alvast de beste aanbiedingen van andere iPhones op onze website.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones