31 oktober 2013 door in Google en LG.

LG-Google-Nexus-5Er gingen al geruime tijd geruchten over een nieuwe Nexus die eraan zat te komen en opnieuw door de fabrikant LG gemaakt zou worden. LG heeft vandaag in samenwerking met Google de allernieuwste Nexus smartphone aangekondigd. De specificaties zijn boven verwachting en met dit nieuwe toestel komt ook meteen de introductie van een nieuwe versie van Android, genaamd Android 4.4 Kitkat.

Specificaties van de Google Nexus 5

De nieuwe Nexus is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk zwart en wit. Het toestel heeft een royaal touchscreen scherm van 4,95 inch met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het scherm is gemaakt van zogenaamde Gorilla Glass 3. Dit is naar eigen zeggen niet kapot te krijgen. Onder de motorkap van de Nexus 5 vinden we een wel zeer krachtige Qualcomm Snapdragon 800 processor met 2,2 Ghz quad core en 2 GB werkgeheugen.

Nexus 5 maakt indrukwekkende foto’s

Ook aan de camera van de Nexus 5 is veel aandacht besteed. Zo beschikt het toestel over een 8 megapixels camera met optische beeldstabilisatie. De Nexus 5 beschikt over een nieuwe HDR modus, genaamd HDR+ wat ervoor zorgt dat je zeer scherpe foto’s kan maken.

LG Nexus 5 per direct in Nederland beschikbaar

Dit maken we niet vaak mee. Een nieuwe smartphone wordt geïntroduceerd en diezelfde dag al leverbaar. Daar mag wat ons betreft een fabrikant als Apple nog wat van leren. Vanaf vandaag is de 16GB variant van de Nexus 5 verkrijgbaar in de winkels voor een schappelijke prijs vanaf € 399,-. Dit nieuwe toestel is gratis in combinatie met een telefoon abonnement.

Bekijk de beste aanbiedingen van LG smartphones.

lg-nexus-5

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones