De nieuwe Meizu X lijkt sprekend op de Huawei Honor 8

De nieuwe Meizu X lijkt sprekend op de Huawei Honor 8

Apple heeft steeds minder te vertellen in China. Dat wordt indirect bevestigd nu Chinese smartphone bedrijven elkaars producten al namaken in plaats van Apple. De nieuwe Meizu X lijkt sprekend op de fonkelende Honor 8 van Huawei.

Volgende week zal de Meizu X onthuld worden en vandaag zien we een van de eerste foto’s van het toestel. Volgens de geruchten wordt het toestel aangedreven door een Helio P20 processor. De P20 is de nieuwste processor van MediaTek en gemaakt op basis van het 16nm FinFET proces. De smartphone lijkt niet op een Apple, maar op een smartphone van Huawei, de Honor 8.

Meizu X

Meizu X foto

We weten weinig van de nieuwe smartphone van de Chinese fabrikant. De bovenstaande foto onthult helaas niet heel veel meer. De foto is vermoedelijk van de nieuwe Meizu X. Helaas toont de foto meer van de Honor 8, die rechts van de Meizu ligt. Wel zien we dat beide toestellen een glazen achterkant hebben met een prachtige weerspiegeling van meerdere lagen. De X heeft geen vingerafdrukscanner achterop, misschien is de vingerafdrukscanner in de home knop verwerkt.

De Meizu X wordt nog mysterieuzer als we beelden van PhoneRadar er bij halen van vier dagen geleden. Onderstaande foto’s tonen een andere Meizu smartphone met ring flash en een enkele camera. Zoals je kan zien, is de achterkant niet van glas. Het toestel heeft eerder een aluminium design. Het antwoord ligt helaas nog in China en we zullen dus tot volgende week moeten wachten. Misschien zijn er wel twee Meizu toestellen die worden gelanceerd.

Meizu X

Verwachte specificaties

De Meizu X verwacht men volgende week met de laatste software schil van de Chinese fabrikant, Flyme 6 OS. De X is waarschijnlijk één van de eerste smartphones met de Helio P20 processor. Dat is de nieuwe 2,3 GHz octa-core van MediaTek en beschikt over LTE Cat. 6. De processor levert 20% meer prestaties is grafische 25% beter dan zijn voorganger de MediaTek P10. We kijken er naar uit de smartphone in de benchmarks te zien om te zien of de MediaTek P20 zich kan meten met de Snapdragon 600 serie.

Succes Huawei

We kunnen natuurlijk weinig zeggen over een foto met een fractie van een smartphone. Toch blijkt al wel dat de Honor 8 het goed doet. Niet alleen wordt de smartphone vaak verkocht, er zijn al twee ‘look a likes’ gesignaleerd. De Elephone S7 en nu de Meizu X. Het is natuurlijk wat vroeg, maar wat namaak betreft mag Huawei zich al bijna in het rijtje van Apple scharen. Nog een teken dat de Chinese smartphone fabrikant het goed doet.

Elephone S7

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones