Nieuwe middenklasser HTC duikt op in Geekbench

Nieuwe middenklasser HTC duikt op in Geekbench

In de database van de online benchmark Geekbench stuiten we een onbekende mid-range telefoon van HTC. Hij luistert naar de naam HTC 2Q5W1. Jammer genoeg is er nog maar barweinig bekend over het toestel.

Vanuit financieel perspectief gaat het niet al te best met HTC. Afgelopen maand maakte de smartphonemaker uit Taiwan de slechtste financiële cijfers van de afgelopen 13 jaar bekend. De omzet kwam in december uit op 110 miljoen euro. In heel 2017 verzilverde HTC slechts 1,75 miljard euro aan omzet. Dat valt in het niet als dat getal vergelijkt met Apple. Het Amerikaanse technologiebedrijf maakte donderdagavond Nederlandse tijd haar kwartaalcijfers bekend. Daarin staat Apple in de laatste drie maanden van 2017 een omzet van 88,3 miljard dollar boekte. De winst kwam uit op 20 miljard dollar.

Maar er is hoop voor HTC. Een paar dagen geleden rondden Google en HTC hun overnamedeal af. Volgens deze afspraken krijgt de zoekmachinegigant toegang tot het patentportfolio van HTC. Daarnaast treden zo’n tweeduizend medewerkers die nu nog voor HTC werken in dienst van Google. Tot slot krijgen de Taiwanezen een bedrag van 1,1 miljard dollar op hun rekening bijgeschreven. Er komt dus wel degelijk geld in het laatje, al is het waarschijnlijk niet de manier waarop HTC had gehoopt.

Nieuwe middenmoter op komst

Het is te hopen dat de volgende generatie mobiele telefoons het tij kunnen keren voor HTC. We weten dat we in ieder geval één of meerdere nieuwe vlaggenschepen kunnen verwachten. Zo gonst het al een tijdje van de geruchten over de HTC U12. Volgens de laatste berichten krijgen we dit toestel echter niet te zien op het Mobile World Congress (MWC), dat eind deze maand plaatsvindt in Barcelona.

Maar misschien wel een leuke middenklasser. Dan hebben we het niet over de HTC EYEs: deze werd half januari al aangekondigd. Een lite-variant van het huidige vlaggenschip is er ook al: dat is HTC U11 Life. Wat kunnen we dan verwachten? We hebben geen idee welke naam dit toestel straks krijgt, maar voorlopig staat hij bekend als de HTC 2Q5W1. De Duitse techjournalist Roland Quandt ontdekte dit toestel in de database van Geekbench.

Jammer genoeg worden we niet heel veel wijzer als we naar de details kijken. Het eerste dat onmiddellijk opvalt is dat hij op Android 8.0 Oreo draait. De nieuwste versie van Google’s besturingssysteem zien we op steeds meer smartphones voorbijkomen. Een half jaar na de lancering is het echter nog lang niet altijd de normaalste zaak van de wereld dat nieuwe telefoons met deze Android-versie worden geleverd. De HTC 2Q5W1 gelukkig wel. Hij groot het scherm is en welke resolutie hij heeft weten we bijvoorbeeld niet. De online benchmark verklapt wel welke processor hij onder de motorkap heeft: de MSM8953, oftewel de Qualcomm Snapdragon 625. Dit is een octa-core processor die kloksnelheden tot 2,0 GHz kan halen. Hij gaat gepaard met de Adreno 506 GPU en ondersteunt camera’s tot 24 megapixels, of 13 megapixel dual-camera. Tot slot zien we dat de HTC 2Q5W1 3 GB aan werkgeheugen meekrijgt. Voor de meesten is dat meer dan genoeg RAM om snel en vlot te schakelen tussen apps.

Dat is waar we het momenteel mee moeten doen. Als er nog meer informatie over dit mysterieuze toestel opduikt, melden wij ons weer hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding