Nieuwe Samsung Galaxy S7 benchmark toont quad-core

samsung-image

Het zal niet lang meer duren voordat Samsung de Galaxy S7 aan zal gaan kondigen. Bij het MWC in februari zal Samsung waarschijnlijk deze nieuwe telefoon aankondigen, waarna hij wellicht al op 11 maart te koop is.

Dat de Galaxy S7 er aan zit te komen, is ook te zien aan het aantal berichten over de telefoon. Zo weet Samsung (opzettelijk of niet) het toestel weer niet helemaal geheim te houden, en lekken er bijvoorbeeld allerlei verschillende benchmarks. Zo ook nu weer, nu we een nieuwe benchmark van een SM-G930A gevonden hebben, wat het modelnummer zal worden voor de Galaxy S7.

Benchmark Galaxy S7

Zoals gezegd is de benchmark die we gevonden hebben (via Geekbench) waarschijnlijk de Galaxy S7. Dit omdat het modelnummer van het toestel SM-G930 is. Uit deze benchmark kunnen we onder meer informatie halen van wat de processor is (hoe die presteert), hoeveel RAM het toestel heeft en op welk OS die draait.

galaxys7benchmark

In dit geval gaat het om een Galaxy S7 die draait op Android 6.0.1 met 4 GB RAM. Het meest opvallend aan deze benchmark, is de processor. Volgens de benchmark heeft de processor namelijk vier cores, in plaats van acht zoals we eigenlijk verwachten. Daarom trok dit onze aandacht. Het is daarom ook wel vreemd te noemen dat het moederbord van het model ‘msm8996’ is, wat die van de Snapdragon 820 is. De SD 820 heeft 8 kernen, dus dan lijkt er hier iets niet te kloppen. Kan natuurlijk zijn dat de benchmark niet helemaal goed zijn werk gedaan heeft, of dat Samsung misschien toch iets vreemds in petto heeft.

Score Snapdragon vs. Exynos

Hoe dan ook, de processor scoort wel goed. Zeker op de single core score. Eerder was er ook al een benchmark gevonden van de Galaxy S7 met de Exynos processor. Als we die scores vergelijken, dan zien we dat de Snapdragon beter presteert op single core (2282 vs. 1873), maar wel minder op multi core (4979 vs. 5946).

We zullen snel meer horen over de Galaxy S7, aangezien van Samsung verwacht wordt dat het op 21 februari de Galaxy S7 zal gaan onthullen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones