‘Nieuwe Samsung klaptelefoon kost €2000’

‘Nieuwe Samsung klaptelefoon kost €2000’

Samsung is naar verluidt bezig met de ontwikkeling van een retro klaptelefoon voorzien van de meest high-end specificaties. Dit toestel gaat waarschijnlijk zo’n 2000 dollar kosten.

Volgens de laatste geruchten gaat Samsung binnenkort een wel heel bijzondere telefoon aan het publiek presenteren. Volgens een bekende Twitteraar uit China komt de Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant binnenkort namelijk met een retro klaptelefoon op de proppen. En dan niet zomaar een klaptelefoon, maar eentje uitgerust met high-end specificaties. Dit mag uiteraard wat kosten: volgens het geruchtencircuit maar liefst een slordige 2000 dollar. Dit is omgerekend zo’n 1700 euro: daar kun je toch lekker van op vakantie. Waar de bron zijn informatie vandaan haalt, is nog niet bekend.

Keuring door TENAA

Wel lijkt het duidelijk te zijn dat Samsung inderdaad bezig is met de ontwikkeling van een dergelijk toestel. Uit onlangs gepubliceerde rapporten van TENAA, de Chinese telecomwaakhond, blijkt immers dat Samsung een patent op een klaptelefoon ontwerp heeft aangevraagd. Over de specificaties is officieel nog niks bekend, uiteraard draait de geruchtenmolen inmiddels wel op volle toeren. Zo meldt de Twitter-gebruiker onder meer dat het toestel onder de motorkap aangedreven gaat worden door een Snapdragon 835 chipset. Deze chip geldt momenteel als dé toonaangevende processor voor vlaggenschepen. Onder meer de Amerikaanse versie van de Samsung Galaxy S8 wordt hierdoor aangedreven.

Specificaties

Qua werkgeheugen zou de Samsung klaptelefoon uitgerust worden met een forse capaciteit van 6 GB. Ter referentie: dit is twee keer zoveel als gewoonlijk bij telefoons van tegenwoordig. Verder wordt er gesuggereerd dat het toestel een 4.2 inch beeldscherm krijgen met Full-HD resolutie. Foto’s maakt het toestel naar verluidt aan de achterkant met een resolutie van 12 megapixels. Deze camera krijgt onder meer de beschikking over optische beeldstabilisatie. De camera aan de voorkant krijgt een resolutie van 5 megapixels met zich mee. Qua accu heb je een capaciteit van 2300 mAh tot je beschikking. Opvallend is echter de software-versie van de klaptelefoon. Betrouwbare website PhoneArena meldt dat het toestel op Android 6.0 Marshmallow draait.

Deze software is inmiddels ruim twee jaar oud. Normaliter worden telefoons uitgebracht met de meest recente software onder de kap. Dan tot slot is ook het prijskaartje op zijn minst opvallend te noemen. Volgens geruchten gaat het toestel 2000 dollar kosten. Wie precies op deze telefoon zit te wachten, is voor ons dan ook een raadsel.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones