Nieuwe Sony telefoons krijgen mogelijk OLED-schermen

Nieuwe Sony telefoons krijgen mogelijk OLED-schermen

Een recente vacature bij Sony wijst erop dat de nieuwe generatie telefoons uitgerust gaat worden met OLED-schermen. Zodoende gaat ook Sony eindelijk overstag en kiest het voor de hoogste kwaliteit.

De CES-beurs in Las Vegas is afgelopen en voor telefoonnerds als wij viel het een beetje tegen. Er waren weinig fabrikanten aanwezig, en degenen die aanwezig waren lieten weinig los wat betreft toekomstplannen. Wel waren er lichtpuntjes zoals de tentoonstelling van een Vivo telefoon waarbij de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm zit verwerkt. Naar horen zeggen is ook de Samsung Galaxy X, oftewel de opvouwbare telefoon tijdens de beurs getoond. Dit is spijtig genoeg echter achter gesloten deuren gebeurd. Een fabrikant die wél met nieuwe toestellen op de proppen kwam, is Sony. De Japanners introduceerden drie nieuwe telefoons: de Sony Xperia XA2, Sony Xperia XA2 Ultra en de Sony Xperia L2. Allen middenklassers zonder echt grote verrassingen.

Sony telefoons zijn prachtig, op één ding na

Dit zou bij de nieuwe vlaggenschepen echter weleens anders kunnen zijn. Momenteel vormen de Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact de bovenlaag van Sony telefoons. Hierbij beschikken ze over goede specificaties, alhoewel veel liefhebbers één ding missen. We hebben het natuurlijk over een OLED-scherm. Momenteel zijn vrijwel alle grote telefoonfabrikanten overstag en voorzien ze hun vlaggenschepen van dergelijke hoge kwaliteit beeldschermen. We hebben het hier over partijen als Apple, LG en Samsung. Sony houdt voorlopig echter vast aan IPS LCD-panelen. Deze weergeven ook fraaie beelden, maar niet op het niveau van bijvoorbeeld de LG V30 of Samsung Galaxy S8. Twee toppers die wél met een OLED-paneel zijn uitgerust.

Nieuwe Sony vlaggenschepen krijgen OLED-scherm

Een recente uitstaande vacature wijst er echter op dat nieuwe Sony telefoons vermoedelijk met een OLED-scherm uitgerust gaan worden. De mobiele divisie van de Japanners is namelijk op zoek naar technische ingenieurs die ervaring hebben met de implementatie van OLED-panelen. Nou, kan niet missen toch? Nog specifieker zoekt Sony naar een techneut die ervaring heeft met het op grote schaal vervaardigen van dergelijke schermen. Daar zit momenteel immers nog de crux: het productieproces. Het maken van OLED-schermen is een kostbare aangelegenheid en vergt bovendien een hoop precisie. Bovendien is de yield, oftewel de opbrengt, niet bijster hoog. Zodoende sneuvelen er nog steeds een hoop panelen tijdens het productieproces.

Samenvattend kunnen we dus echter stellen dat de komende Sony toppers met een OLED-scherm worden uitgerust. Verdere specificaties zijn op moment van schrijven nog onbekend. Naar verluidt laat het Japanse bedrijf komende MWC-beurs, die eind februari in Barcelona begint, meer los.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones