Nieuwe Sony Phablet Xperia XA Ultra Officeel uit

Xperia XA Ultra

Zojuist is de nieuwe Sony phablet, Xperia XA Ultra, officieel aangekondigd. Sony lanceerde vroeger zijn Xperia phablets onder de C noemer. Recent heeft het Japanse bedrijf aangekondigd alle toestellen onder de naam Xperia X te lanceren. De nieuwe Xperia XA Ultra heeft een mega 6-inch Full-HD scherm met 1080p en een pixeldichtheid van 367ppi. Voor een middensegment smartphone heeft de Xperia een opvallend luxe behuizing, het beeldscherm is niet omgeven met plastic maar metaal.

Specificaties van de nieuwe XA Ultra

De Sony Xperia XA Ultra wordt aangedreven door een Mediatek Helio processor met 3 GB intern geheugen. Het toestel draait op Android 6.0.1 Marshmallow met een Sony schil daar overheen. Je krijgt 16 GB intern opslag en die kun je uitbreiden tot 200 GB met behulp van de MicroSD-kaart sleuf. Sony heeft er voor gezorgd dat je ook met weinig licht mooie foto’s kan maken. Zowel de camera voor als achter worden bijgestaan door LED-flitsers. Aan de voorkant tref je een selfie-camera van 16-megapixels met OIS functies en ondersteuning van gebaar sluiting. Zo kun je op afstand je toestel de opdracht geven een foto te maken. Achter prijkt een 21,5-megapixel camera met hybride autofocus.

Xperia XA ultra

Sony Xperia XA Ultra

In februari al kondigde Sony zijn nieuwe Xperia X-lijn aan en langzaam komen de Xperia’s in de markt. Je kunt bijvoorbeeld de Xperia X al bestellen. De lijn bestaat uit drie smartphones die in het midden en hogere segment gaan vallen. De traditionele Xperia Z-modellen zijn geëindigd bij de Xperia Z5. De Xperia C en middensegment M5 serie komen hiermee ook te vervallen. Volgens de site ePrice lanceert Sony alleen nog Xperia modellen in de Xperia X-lijn. Zij hebben die informatie uit dia’s van de senior vice president van Sony Mobile Oost Azie, Hao Yuan.

Sony’s nieuwe Xperia XA Ultra heeft een batterij met een levensduur van 2 dagen op één enkele lading. Je kunt het toestel super snel opladen en krijgt 5,5 uur gebruiktijd in slechts tien minuten laden. De Sony Xperia Ultra XA is beschikbaar in zwart, wit en kalk gouden kleur en de prijs is helaas nog niet bekend. Wij verwachten het toestel in juli.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones