5 september 2014 door in Sony.

SonyStop de geruchtenmachine: gisteravond presenteerde Sony haar nieuwe toestel op de IFA-beurs in Berlijn: de langverwachte Sony Xperia Z3. Deze is onderdeel van een nieuwe Xperia-reeks.

De Sony Xperia Z3 verschilt niet veel van zijn voorganger, de Z2. Je kunt het een verbeterde Z2 noemen. Zo is hij is net wat sneller, dunner en lichter. Het scherm (5,7 inch) is wat feller en de camera (20,7 megapixel) is verbeterd aan de lens, waardoor de camera nu een grotere beeldhoek heeft. Het toestel weegt 152 gram.

Toch kent het toestel flinke verbeteringen, met name aan de vormgeving en het beeldscherm. In plaats van strakke telefoons met afgeronde hoeken verschijnt hier toch echt een telefoon met ronde randen.

De Xperia Z3

Sony’s nieuwe telefoon is uitgerust met een snelle processor. De Xperia heeft 3GB werkgeheugen en biedt 16 GB aan opslagcapaciteit. Dit is verder nog uit te breiden met een MicroSD tot 128 GB. Daarentegen is de accu er wat op achteruitgegaan. Deze is nu 3.100 mAh.

De Japanse fabrikant blijft natuurlijk ook bij zichzelf. Zo is het frame van aluminium en beschermt de telefoon zichzelf tegen stof en water. De achterkant is nog steeds van glas.

Audio

Verder is er flink wat extra aandacht besteed aan de audio. Het blijft natuurlijk Sony: door de toegepaste technologieën wordt de luisterervaring verbeterd. Zo klinken hoge tonen gedetailleerder en wordt vervorming en ruis tegengegaan. Zelfs als je muziek al geen geweldige kwaliteit heeft, probeert de telefoon er nog iets van te maken.

Xperia Z3 Compact en Z3 Tablet Compact

De Xperia Z3 kwam niet alleen, maar was onderdeel van een reeks. Zo heeft hij z’n n kleine broertje meegenomen: de Xperia Z3 Compact.  Deze twee telefoons verschillen niet veel, behalve dat het scherm van de Z3 veel beter is. De Z3 Compact heeft randen van semi-doorzichtig plastic.

Ook werd de Z3 Xperia Tablet Compact getoond aan het grote publiek. Deze is met zijn 270 gram en dikte van 6,4 millimeter het dunste en lichtste tablet ter wereld.

De Sony Xperia Z3 zal later deze maand te koop zijn, voor zo’n 499 euro. Hij is dan verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, wit, silver-mint en koper.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones