Nieuwe specs HTC 10 Bolt / HTC 10 Evo lekken uit

Nieuwe specs HTC 10 Bolt / HTC 10 Evo lekken uit

We kennen het toestel nu als de HTC 10 Bolt, maar mogelijk wordt hij onder een andere naam op de markt gebracht. HTC’s aanstaande vlaggenschip, die volgens de laatste geruchten nog vóór het einde van de maand gelanceerd zou worden, wordt wereldwijd als de HTC 10 Evo gepromoot. Daarnaast zijn er enkele nieuwe specs bekend van het toptoestel.

Dat zegt de welbekende beroepslekker Evan Blass op Twitter.

De HTC Evo is geen onbekende naam. Tussen 2010 en 2012 lanceerde de Taiwanese smartphoneproducent enkele toestellen onder deze merknaam: denk bijvoorbeeld aan de HTC Evo 4G, HTC Evo 4G LTE, HTC Evo 3D. De meeste werden exclusief in de VS gelanceerd door de provider Sprint, maar dat gaat veranderen.

Volgens Blass heet het volgende vlaggenschip van HTC niet de HTC 10 Bolt, maar de HTC 10 Evo. Hoewel de smartphonemaker het toestel nog officieel moet aankondigden zagen we de afgelopen weken al meer dan eens foto’s en specificaties van het toestel voorbijkomen. Het wordt naar verluidt HTC’s eerste smartphone zonder aansluiting voor een headset, een feature die we al eerder zagen bij onder meer de iPhone 7, iPhone 7 Plus en Motorola Moto Z.

Hoewel de specificaties grotendeels al ‘bekend’ zijn, ontbreken er desalniettemin nog enkele puzzelstukjes. Roland Quandt, net als Blass een twitteraar die zijn naam heeft gemaakt door het lekken van exclusieve scoops, zegt de specs te kennen. Grotendeels komen ze overeen met de verhalen die we eerder hierover hebben gehoord, maar wat betreft de camera’s noemt hij een andere resolutie. Ook is de accucapaciteit nu bekend.

Specificaties HTC 10 Bolt / HTC 10 Evo

De HTC 10 Bolt / HTC 10 Evo of hoe het vlaggenschip ook straks gaat heten krijgt volgens de laatste stand van zaken een 5.5 inch scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels, oftewel WQHD-resolutie. Zoals eerder bericht wordt hij volgens Quandt inderdaad aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor, een chipset die inmiddels ruim anderhalf jaar oud is. Ook is het werkgeheugen iets minder als we deze vergelijken met de nieuwste high-end modellen van de concurrentie, namelijk 3GB. De meeste nieuwe mobiele telefoons hebben tegenwoordig 4GB RAM. De opslagcapaciteit bedraagt 32GB en zou met microSD-kaart uit te breiden zijn tot 2TB. In praktijk betekent dit dat je een geheugenkaart van 256GB voor het toestel kunt kopen.

HTC 10 Bolt

De primaire camera heeft volgens Quandt een resolutie van 16 megapixels. Eerder hoorden we nog geruchten over een 18 megapixelcamera. Hiermee kun je naar verluidt 4K-video’s mee opnemen. Tevens is de hoofdcamera uitgerust met optische beeldstabilisatie. Dat betekent dat de lens binnen in de behuizing enigszins met je meebeweegt om de bewegingsonscherpte te minimaliseren. Aan de voorkant van het toestel heeft HTC volgens Quandt een 8 megapixel selfiecamera geplaatst.

Aan de onderkant vinden we een USB Type-C aansluiting. Een 3.5mm audio jack is zoals gezegd niet aanwezig. De accu heeft een capaciteit van 3200 mAh. Deze kan zich met de huidige generatie vlaggenschepen meten. Tot slot komt hij standaard met de nieuwste versie van Googles besturingssysteem, Android 7.0 Nougat. Daaroverheen heeft HTC zijn eigen skin gegooid: HTC Sense.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd zou de HTC 10 Bolt of HTC 10 Evo nog in oktober gelanceerd worden. Volgens de laatste geluiden weliswaar niet wereldwijd, maar op een select aantal markten, waaronder de VS. Voor het eerst horen we ook een adviesprijs voorbijkomen: deze zou zich tussen de 480 en 500 euro begeven. Tot slot verschijnt het vlaggenschip in kleuren: Cast Iron Black en Opal Silver.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones