Nieuwe specs LG V20 duiken op

Nieuwe specs LG V20 duiken op

We zagen eerder deze week al de eerste specificaties van de LG V20, het aanstaande vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent, de revue passeren. Daarbij zei ik onmiddellijk dat we deze vooral met een korreltje zout moesten nemen, omdat ze nogal ongeloofwaardig in onze oren klonken. Ditmaal zijn we opnieuw op een aantal specs van het toptoestel gestuit, die naar mijn mening een stuk aannemelijker zijn.

De LG V20 moet doen waarin de LG G5 niet in slaagde: het bedrijf een commercieel succes bezorgen. Niet dat het slecht gaat met LG. Integendeel: in de maanden april, mei en juni verkocht de smartphonemaker in totaal 13,9 miljoen mobiele telefoons, een stijging van 3%. Hoeveel exemplaren van welk model er over de toonbank gingen is niet bekend. Analisten vermoeden dat LG slechts 2,2 miljoen eenheden van de LG G5 heeft verkocht. De prognose lag echter op 3 miljoen.

De LG V20 moet deze domper goedmaken. In een persbericht begin deze week lichtte de fabrikant een tipje van de sluier wat we van het nieuwe vlaggenschip kunnen verwachten. Zo heeft hij net als zijn voorganger, de LG V10, en de LG X Screen een tweede display aan de voorkant. Hiermee kun je onder meer snelkoppelingen naar ja favoriete apps en contactpersonen plaatsen en binnengekomen berichten bekijken. Ook wordt hij uitgerust met een dubbele camera waarmee je haarscherpe en levendige foto’s schiet en krijgt het toestel een Hi-Fi 32-bit DAC voor een ongekende muziekervaring. Tot slot verklapte LG dat de LG V20 het eerste toestel van het bedrijf wordt dat op Android 7.0 (Nougat) draait.

Hoe zit het met de overige specificaties, zoals het scherm, de processor of het geheugen? PhonesSpot zegt van een betrouwbare bron de belangrijkste specs te hebben gekregen.

Specificaties LG V20

De tipgever stelt tegenover de techsite dat de LG V20 een 5.7 inch display krijgt met een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels (QHD). Dat is dezelfde schermomvang en resolutie als zijn voorganger. Dat geldt ook voor het tweede scherm. Onder de motorkap heeft het aanstaande vlaggenschip wel een upgrade gekregen. Zo maakt de Qualcomm Snapdragon 808 uit het model van vorig jaar plaats voor een Snapdragon 820. Dat houdt in dat deze uit vier kernen bestaat en gepaard gaat met een Adreno 530 GPU. Het werkgeheugen is en blijft 4GB.

Ook de camera’s zijn door LG aangepakt. De LG V10 had een 16 en 5 megapixelcamera, deze maken plaats voor een 21 en 8 megapixelcamera. Met de selfiecamera is iets bijzonders aan de hand: deze bestaat namelijk uit twee cameralenzen. Een dual-camerasysteem zijn we tot op heden alleen tegengekomen bij de hoofdcamera, nog niet bij de front-facing shooter. Daarmee zou LG de eerste fabrikant ter wereld zijn die deze feature naar de selfiecamera brengt.

Tot slot stelt de bron dat de LG V20 op Android 7.0 (Nougat) draait, maar dat hadden we al eerder vernomen van LG zelf. Wat betreft het design houdt de Zuid-Koreaanse smartphonemaker vast aan het ontwerp van de LG V10. Dus geen modulaire accessoires zoals we die van de LG G5 en de Motorola Moto Z en Moto Z Force kennen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones