Nieuwe update maakt uitschakelen Bixby-knop mogelijk

Nieuwe update maakt uitschakelen Bixby-knop mogelijk

Goed nieuws voor sommige Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8 gebruikers vandaag. Dankzij een nieuwe update wordt het namelijk mogelijk om de Bixby-knop volledig uit te schakelen. In een eerder stadium was het al mogelijk om ervoor te zorgen dat Bixby niet werd geactiveerd na het indrukken van de fysieke knop aan de zijkant, maar het toestel ontwaakte desondanks wel. Middels de update van vandaag behoort dit ‘probleem’ tot het verleden.

Dat rapporteert de compleet op Samsung gefixeerde website Sammobile middels een nieuwsartikel.

Afgelopen maart werden de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus gepresenteerd tijdens een simultaan gehouden persconferentie in zowel Londen als New York City. Al geruime tijd waren we ervan op de hoogte wat beide toestellen ongeveer zouden meebrengen qua specificaties, maar één ding hadden maar weinigen aan zien komen. Samsung liet ons deze avond namelijk ook kennismaken met Bixby. Het omschrijven van dit stukje software is nog behoorlijk lastig, maar desondanks doen we een poging. Je kunt Bixby het best vergelijken met Siri van iOS. Het is dus een persoonlijk assistent die kan assisteren bij vrijwel alle onderdelen uit het leven. Of het nou gaat om navigeren, online shoppen of bijvoorbeeld direct vertalen: Bixby kan het. Klinkt goed, toch? Nou, niet iedereen is zo enthousiast over de virtueel assistent, zo is de afgelopen maanden gebleken.

Bixby en de gemeenschap: een moeilijk huwelijk

Bixby kan op diverse manieren worden aangeroepen, zowel via spraak als via de fysieke knop aan de zijkant. Voornamelijk de plaatsing van deze fysieke knop roept sinds dag 1 weerstand op bij enkele Samsung Galaxy S8 (Plus) gebruikers. Zij stoten de knop bijvoorbeeld ongewild aan en activeren zodoende de assistent. Uit reactie op dit ongemak ontstonden al snel geluiden vanuit de Samsung gemeenschap. Hierin werd gevraagd of de knop niet bijvoorbeeld gedeactiveerd kon worden middels een software-update. Ook het idee om de knop te koppelen aan het openen van de camera-app ontstond. Uiteindelijk namen enkele telefoongebruikers het heft in eigen handen en maakten een speciale beschermhoes waarin de knop totaal verdoezeld werd.

Samsung luistert naar de feedback

Daar waar Samsung er eerst nog niet aan wilde geloven, geeft men de afgelopen tijd steeds meer toe. Zo bracht het bedrijf enkele weken geleden een update op de markt waarin de functionaliteit van de knop sterk beperkt werd. Voortaan diende de knop namelijk als ontgrendelingsknop: het scherm werd dus geactiveerd bij indrukking. Dit ging niet ver genoeg voor enkele gebruikers en zij eisten complete deactivatie van de knop. Deze eis is door Samsung ingewilligd en vanaf vandaag rolt er een update voor Bixby uit waarin precies dit wordt geregeld. Je kunt in het instellingenmenu van Bixby na het updaten aangeven dat indrukken van de fysieke knop niets uithaalt.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones