‘Nieuwe update OnePlus 3 doet meer kwaad dan goed’

‘Nieuwe update OnePlus 3 doet meer kwaad dan goed’

OnePlus startte afgelopen weekend met de uitrol van een incrementele software-update: OxygenOS 3.2.4. Hoewel de patch diverse bugs plette, creëerde hij eveneens een aantal nieuwe. Zo klagen gebruikers dat 4G om de haverklap uitvalt en dat Android Pay ineens niet meer werkt.

Dat blijkt uit een thread op het forum van OnePlus.

Nieuwe problemen

De Chinese smartphoneproducent lanceerde afgelopen weekend een nieuwe update voor het besturingssysteem dat luistert naar de naam OxygenOS 3.2.4. Deze update zou een tweetal problemen de wereld uit helpen. In de eerste plaats verbetert het de belkwaliteit en daarnaast zorgt het ervoor dat het vlaggenschip niet langer te pas en onpas automatisch opnieuw opstart.

Helaas roept de patch een aantal nieuwe problemen in het leven. Zo klagen gebruikers op het forum van OnePlus dat de 4G-connectiviteit te wensen overlaat, en dan drukken wij ons zacht uit. Uit de berichten blijkt dat sommigen weliswaar verbinding weten te maken met het 4G-netwerk van hun provider, maar dat het toestel na enkele minuten automatisch overschakelt naar 3G, of zelfs 2G. Dat betekent dat de maximale internetsnelheid drastisch naar beneden gaat, om nog maar te zwijgen van het feit dat je gewoon betaalt voor 4G maar er kennelijk geen gebruik van kunt maken door een softwarematige fout.

Een tweede punt waarover gebruikers massaal klagen is dat Android Pay niet langer, de betaaldienst van Google waarmee je contactloos kleine bedragen kunt betalen met je smartphone. Aangezien Android Pay niet in ons land beschikbaar is, zullen Nederlandse gebruikers hier geen hinder van ondervinden.

Een kleine groep gebruikers zegt eveneens dat de autofocus van de selfiecamera niet werkt en dat Doze niet langer notificaties doorlaat.

OnePlus 3 Soft Gold

Nieuwe update

Om iets aan de 4G-problemen te doen, bestaat er een tijdelijke oplossing, zo is op diverse media te lezen. Je kunt namelijk het 4G-signaal vastleggen met de OnePlus 3. Daarvoor open je de dialer en toets je de volgende combinatie in: *#*#4636#*#*. Hiermee kom je in het menu Phone Information. Daar selecteer je achtereenvolgens de opties ‘Preferred Network Type’ en ‘LTE Only’. Op deze manier kun je alleen gebruikmaken van het 4G-netwerk.

Deze tijdelijke oplossing werkt echter niet voor iedereen en is het dus wachten totdat OnePlus een nieuwe patch uitbrengt. Wanneer dat zal zijn is niet bekend.

Meerdere updates

Het is niet de eerste keer dat OnePlus in verlegenheid wordt gebracht door softwareproblemen. Zo bleek vrijwel direct naar de lancering dat de OnePlus 3 geen gebruik maakte van de volledige capaciteit van het werkgeheugen. Dit om de accu te besparen, zo luidde de verklaring van OnePlus. Met de uitrol van OxygenOS 3.2.0 introduceerde de Chinese smartphonemaker een optie die RAM-management heet. Hiermee heb je zelf controle over de maximale hoeveelheid werkgeheugen die je gebruikt. Tevens konden gebruikers hiermee de sRGB-kleurenmodus inschakelen om de kleurweergave van het scherm te verbeteren.

Niet veel later bracht OnePlus opnieuw een update uit: OxygenOS 3.2.2. Deze schakelde onder meer je vingerafdruksensor uit als het toestel in je broekzak zit.

Tijdelijke verkoopstop

Als je het na dit alles nog steeds aandurft om een OnePlus 3 te kopen, dan hebben we slecht nieuws voor je. Vorige week dinsdag heeft OnePlus een tijdelijke verkoopstop aangekondigd voor Europa en Hong Kong. Volgens de fabrikant is deze maatregel noodzakelijk om de voorraden weer te kunnen aanvullen.

De verkoopstop is nog tot en met 12 september van kracht.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones