Nieuwe updates en toevoegingen voor Android en Maps

Dat de ontwikkeling van Android niet stil staat weet inmiddels iedereen. Zo is Google druk bezig met de ontwikkeling van Android N, maar ondertussen zal ook de bestaande versie van Android weer worden voorzien van enkele handige en mooie nieuwe functies. Alhoewel niet alles direct beschikbaar is voor iedereen, is het wel aannemelijk dat ook deze functies uiteindelijk uitgerold zullen worden voor alle toestellen.

Google Maps

Al geruime tijd kunnen wij binnen Android gebruik maken van Maps, de navigatiesoftware binnen Android. Vooral de eenvoud en accurate informatie speelt een belangrijke rol bij deze populaire applicatie. Toch leek de afgelopen periode dat de ontwikkeling en voortgang in Maps stil stond, maar niets is minder waar. Inmiddels heeft Google aangekondigd dat men momenteel bezig is om deze applicatie ook geschikt te maken voor offline navigatie. Hierdoor is dus een internetverbinding niet meer vereist. Voor deze functie blijft het dan wel noodzakelijk om kaarten te downloaden en dit kan dan weer op het moment wanneer je binnen het bereik van een WiFi-punt bent. Ook notificaties met betrekking tot het openbaar vervoer zullen hun intrede maken in de nieuwste versie van Maps en hierdoor wordt Maps dus een veelzijdige applicatie die menig andere navigatiesoftware voorbij zal gaan. De kaarten zelf zullen ook aangepast worden en krijgen een andere kleur. Hierdoor is het in een oogopslag direct duidelijk waar er water is, wat begroeid is en wat een stedelijk gebied is. Door het gebruik van andere kleuren kan dit plotseling een heel stuk duidelijker worden.

Hulpdiensten

Een mogelijk levensreddende update binnen Google is een update die verteld waar jij ergens bent zodra jij een noodnummer belt. Het is immers mogelijk dat jij ergens loopt, maar je niet exact weet waar jij bent. De meldkamer in Nederland kan vaak genoeg het signaal wel oppikken en kan behoorlijk nauwkeurig bepalen waar jij zit, maar in andere landen is een dergelijke meldkamer niet zo ver ontwikkeld. Dan komt de handige update binnen Android handig van pas. Automatisch zal er op de achtergrond een bericht worden verzonden naar de meldkamer waarin de exacte locatie staat. Op deze manier kun jij je ontfermen over het slachtoffer terwijl hulpdiensten onderweg zijn. De functie is nog niet actief en zal vermoedelijk eerst in Engeland en Estland worden getest alvorens het verder wordt uitgerold. Hierbij is het ook van belang dat netwerkproviders deze nieuwe techniek ondersteunen en dit laatste is ook niet altijd het geval.

Ongewenste telefoontjes

Binnen Android heeft Google een nieuwe handige functie ingebouwd die spam-bellers direct kan herkennen. In plaats van het standaard oproepscherm zal er direct een waarschuwing op het scherm verschijnen dat het om een spam-beller gaat waarna het nummer direct geblokkeerd en als spam aangemerkt kan worden. Vooralsnog lijkt de update enkel voorbehouden aan de bezitters van een Nexus smartphone of een Android-One toestel, maar het is goed mogelijk dat binnen Android N deze functie standaard beschikbaar zal worden. Met deze functie voorziet Google in de stijgende vraag naar een dergelijke functie binnen Android gezien ook de stijgende groei van commerciele partijen die telefonisch iets willen verkopen. In Nederland kennen wij het bel-me-niet-register welke prima functioneert, maar soms glipt er dan toch eentje tussendoor. Met deze functie ben je dan ook direct van deze partij af.

Play Store

Wie Android gebruikt krijgt ook direct te maken met de Play Store. Dit is de downloadwinkel van Google. De update binnen deze downloadwinkel heeft ook weer een positief aspect aan het gebruik van applicaties op de smartphone. Door een nieuwe compressietechniek zullen updates van games of applicaties in de toekomst een stuk kleiner zijn. Hierdoor wordt het ook goed mogelijk om een update via de databundel af te handelen zodat jij gebruik kunt blijven maken van een applicatie als hij om deze update vraagt. Deze nieuwe compressie is voor ontwikkelaars per direct beschikbaar en in de toekomst zullen dan ook meer applicaties kleinere downloads hebben als je een update uit moet voeren.

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones