Nieuwe variant Samsung Galaxy J2 2017 duikt op

Nieuwe variant Samsung Galaxy J2 2017 duikt op

Er lijkt een nieuwe variant van de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy J2 op komst te zijn. Of dit toestel in tegenstelling tot de ‘reguliere’ Galaxy J2 wél naar Nederland komt, is niet bekend. De gelekte benchmark test verraadt ons dat de nieuwe variant compact van formaat is en aangedreven wordt door de Snapdragon 425 chipset.

De specificaties zijn afkomstig van de populaire benchmark website Geekbench.

Afgelopen maand werd de Samsung Galaxy J2 aangekondigd. De J2-collectie is zeer betaalbaar en verschijnt doorgaans niet in Nederland. Het laatste toestel uit deze collectie die in Nederland verscheen dateert alweer uit 2015. Bij ons is de J3 het instapmodel indien je op zoek bent naar een Samsung telefoon. Het heeft er echter alle schijn van dat Samsung bezig is met een nieuwe variant van de onlangs aangekondigde J2. Dit toestel verscheen vandaag op de Geekbench benchmark en verschilt op diverse terreinen van diens basismodel. Zo is onder meer het scherm groter, wordt hij aangedreven door een betere processor en beschikt hij over betere camera’s. Hoe het toestel eruitziet is nog niet bekend. Een specifieke verschijningsdatum is eveneens nog onduidelijk.

Over de Samsung Galaxy J2 “Pro”

De Samsung Galaxy J2 variant die vandaag opduikt heeft modelnummer SM-J250G. Hij wordt aangedreven door een Qualcomm chipset en dat is verrassend. Het instapmodel wordt namelijk aangedreven door een Exynos chipset, die door Samsung zelf wordt gemaakt. Dit model heeft een beeldschermdiagonaal van 4.7 inch terwijl het toestel dat vandaag zijn debuut maakt over 5 inch beschikt. Hierbij is de resolutie van deze nieuwe J2 vastgesteld op 960 bij 540 pixels. Onder de motorkap beschikt over een Snapdragon 425 processor in combinatie met 1.5 GB werkgeheugen. De interne opslag bedraagt 16 GB en het is onduidelijk of er ruimte is voor een extra micro-SD kaart. Gezien de eerdere J2 variant lijkt ons dit echter wel het geval.

Samsung Galaxy J2 Pro?

De grafische kaart bestaat uit een Adreno 308. Aan de achterkant beschikt de nieuwe variant van de Samsung Galaxy J2 over een 8 megapixel hoofdcamera. Verdere details ontbreken nog over deze sensor. Aan de voorzijde heb je de beschikking over een 5 megapixel selfie-camera. Ook over deze sensor ontbreken nog alle details. Wel is bekend dat het toestel draait op Android 7.1.1 Nougat en dus niet de nieuwe 8 Oreo versie. Gezien alle specificaties heeft het er alle schijn van dat dit toestel door het leven zal gaan als de Samsung Galaxy J2 Pro of Prime.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones