Nieuwe video belicht iPhone X portretmodus

Nieuwe video belicht iPhone X portretmodus

In een nieuwe video zien we hoe de portretmodus van de Apple iPhone X werkt. Moraal van de advertentie is dat het Apple vlaggenschip studiokwaliteit foto’s maakt, maar dan zonder de studio.

Apple heeft vandaag een nieuwe video op haar YouTube-kanaal geplaatst waarin de portretmodus van de iPhone X wordt uitgelicht. In de reclame, die net aan geen 40 seconden duurt, zien we hoe je studiokwaliteit foto’s kunt produceren, zonder daadwerkelijk over een studio te beschikken. Ook zien we alle belichtingsopties van de portretmodus voorbij komen. Zowel de iPhone 8 Plus als iPhone X beschikken overigens over deze ‘Portrait Lightning’ functie. Bij de iPhone X beschikt de selfie-camera echter ook over deze functie, in tegenstelling tot de iPhone 8 Plus. Bij dit laatste model is enkel de hoofdcamera met een dergelijke functie uitgerust. Uiteraard heeft de iPhone X dit gegeven te danken aan zijn TrueDepth-camera. Deze geavanceerde camera maakt overigens ook Face ID mogelijk, de gezichtsontgrendelingsfunctie.

Portrait Lightning: wat is het en hoe werkt het?

Portrait Lightning, of in het Nederlands portret belichting, is een technische aangelegenheid. Door middel van geavanceerde techniek wordt immers gekeken welke belichting het best past bij de huidige situatie. Deze techniek houdt onder meer rekening met de vormen van je gezicht, de hoeveelheid omgevingslicht en bijvoorbeeld wat voor kleur kleding je aanhebt. Het bovenste gedeelte van je shirt, overhemd of trui is immers vaak zichtbaar in portretten. Na dat alles afgewogen te hebben zoekt hij automatisch de beste combinatie van belichtingselementen bij elkaar. Hierbij houdt hij rekening met contrasten, helderheid en geavanceerde fotografietermen als ISO-waarden.

iPhone X

Apple iPhone X: beste smartphonecamera ooit

Ook kun je zelf aan de slag met diverse vooraf ingestelde modi. Hieronder vind je onder meer Studio Light, waarbij je gezicht extra belicht en Contour Light. Hierbij worden juist dramatische schaduwen over je gezicht heen geportretteerd. Ook kun je foto’s maken waarbij het lijkt alsof je in spotlights kijkt waarbij de achtergrond zwart wordt gemaakt. Deze modus heet Stage Light. Afgaande op deze keuzes is het dan ook niet gek dat de iPhone X op moment van schrijven de beste smartphonecamera van het moment heeft. Dit is niet alleen iets wat wij vinden, maar wat ook echt zo is. DxO, dé autoriteit op het gebied van camera’s, kwam immers tot dezelfde conclusie eind vorig jaar. Men bekroonde de camera van de iPhone X met maar liefst 97 van de 100 punten: de hoogste score ooit. Binnen het Android kamp beschikt de Google Pixel 2 (XL) over de beste camera.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding