11 november 2014 door in Algemeen.

OnePlusDe OnePlus One is op 17 november een uur lang voor te bestellen. Dat meldt OnePlus op een blog op de website. Op 27 oktober hield de fabrikant al een soortgelijke verkoop.

Die vond plaats nadat de One de eerste zes maanden na de lancering enkel verkrijgbaar was op uitnodiging. Zo werd het toestel zeer exclusief, wat de populariteit alleen maar vergrootte. Op 27 oktober werd het toestel dus voor het eerst voor het grote publiek verkrijgbaar. Een uur lang kreeg iedereen de mogelijkheid om de OnePlus One voor te bestellen.

Populariteit

Het bleek een groot succes, want vorige week wist de Chinese smartphonemaker te melden dat er inmiddels al een half miljoen toestellen verkocht waren. Op internet worden daarnaast grote bedragen geboden voor uitnodigingen.

Die gegevens hebben de fabrikant er toe aangezet om de One opnieuw in de voorverkoop te doen. Onder het motto “Everything’s better the second time around” is het mogelijk om op 17 november de OnePlus One tussen 17:00 en 18:00 Nederlandse tijd te bestellen. Er wordt door OnePlus opnieuw geen limiet gesteld aan het aantal pre-orders. Zolang het toestel nog op voorraad is, wordt een pre-order direct omgezet in een bestelling.

OnePlus One

De One heeft zijn populariteit niet alleen te danken aan de exclusiviteit. De specificaties en de daarbij behorende prijs maken ook dat het toestel zo geliefd is. Zo heb je voor 269 euro een telefoon in huis dat qua specificaties zeker kan concurreren met vlaggenschepen van de meer gevestigde merken, die vaak ook nog eens veel duurder zijn.

Het scherm van de One is 5,5 inch met 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een 2,5 GHz quadcore processor, gesteund door een werkgeheugen van 3 GB. De interne opslag bedraagt 16 GB (269 euro) of 64 GB (299 euro). Op de achterzijde zit een camera die foto’s maakt van 13.0 megapixel. De One draait op Android 4.4 KitKat.

OnePlus One

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones