Nieuwe waterdichte BlackBerry-telefoon op komst in oktober

Nieuwe waterdichte BlackBerry-telefoon op komst in oktober

Nog even en de eerste waterdichte smartphone van BlackBerry is een feit. TCL, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en productie van nieuwe BlackBerry-telefoons, bevestigt tegenover Engadget dat dit toestel in oktober wordt onthuld. Saillant detail: het toestel heeft geen fysiek qwerty-toetsenbord.

BlackBerry is smartphonemaker af. Het bedrijf heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van beveiligingssoftware voor mobiele telefoons. De laatste telefoon die de Canadezen zelf hebben gemaakt is de BlackBerry Priv. Dat is inmiddels bijna twee jaar geleden. Het was BlackBerry’s eerste telefoon die niet op BlackBerry OS draaide, maar met Android 5.1 Lollipop werd geleverd. Dat was niet de enige reden waarom dit toestel uniek was. In tegenstelling tot andere telefoons uit het assortiment was het een zogeheten slide phone: onder het touchscreen zat een toetsenbord verstopt. Je kon dus zowel via het scherm als met het fysieke toetsenbord typen.

Helaas was de BlackBerry Priv geen commercieel succes. Daarop sloot BlackBerry met diverse partners een licentieovereenkomst dat zij nieuwe BlackBerry-telefoons op de markt mochten brengen. Ze hadden dan de vrije hand in het ontwerp van het toestel. Eén van die partners was TCL. Het Chinese technologieconglomeraat lanceerde het afgelopen jaar via deze constructie de BlackBerry DTEK50BlackBerry DTEK60 en BlackBerry KEYone.

Waterdichte BlackBerry

BlackBerry, of beter gezegd TCL, staat op het punt om wederom geschiedenis te schrijven. In de loop van oktober onthult de smartphonemaker haar allereerste waterdichte BlackBerry-telefoon. François  Mahieu van TCL bevestigt tegenover de Amerikaanse techsite Engadget dat het toestel IP67 is gecertificeerd. Dat betekent dat stof en water de behuizing niet kan binnendringen. IP67 gecertificeerde telefoons kun je ten minste een half uur lang onder water dompelen bij een diepte van één meter.

De waterdichte behuizing is niet de enige feature die Mahieu onder de aandacht brengt. Net als de DTEK50 en DTEK60 heeft het toestel geen fysiek qwerty-toetsenbord, maar enkel een touchscreen. Tevens heeft het toestel een uitmuntende batterijduur. Deze zou tot wel 26 uur aaneengesloten meegaan bij gemengd gebruik (surfen op internet, video’s kijken, muziek streamen, gamen). Deze robuuste telefoon is volgens Mahieu echt iets voor onhandige professionals die van hot naar her reizen. Duurzaamheid en uithoudingsvermogen zijn de volgens de topman de belangrijkste selling points van het toestel. Hij is er van overtuigd dat TCL met het toestel er in slaagt om iPhone- en Galaxy-gebruikers te laten overstappen naar BlackBerry. Tot slot belooft Mahieu dat het de ‘veiligste smartphone ter wereld’ wordt.

BlackBerry Secure

Het is dus mogelijk dat het geruchtmakende toestel de eerste telefoon wordt met BlackBerry Secure. Afgelopen week bevestigde Alex Thurber, vicepresident Mobility Solutions bij BlackBerry, dat dit een op Android-gebaseerd besturingssysteem met extra veel beveiligingsopties. Hij bevestigde dat de Canadezen op dit moment in gesprek zijn met diverse partijen om het OS naar hun toestellen te brengen. Het grote voordeel van BlackBerry Secure is dat fabrikanten geen omkijken hebben naar het uitbrengen en uitrollen van updates. Die taak neemt BlackBerry op zich. Klanten weten dat ze niet alleen een extra veilige telefoon hebben, maar ook dat deze op softwaregebied altijd up-to-date is.

BlackBerry Juno

Wat we in ieder geval kunnen uitsluiten is dat de telefoon waar het in dit artikel om draait niet de BlackBerry Juno is. Eerder deze week zagen we een deel van een presentatie van BlackBerry voorbijkomen waarin het toestel aangestipt werd. Alles draait om zakelijkheid, efficiëntie en veiligheid. Maar belangrijker: het toestel heeft een fysiek toetsenbord.

BlackBerry Juno komt onder meer met een feature die Jolt Mode heet. Daarmee worden achtergrondprocessen zo veel mogelijk beperkt zodat opladen nog sneller gaat. Daarnaast kunnen gebruikers foto’s die zij hebben gemaakt niet in de standaard galerij plaatsen, maar in een afgeschermde privémap.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding