Notch or no notch: de LG G7 ThinQ is officieel

Notch or no notch: de LG G7 ThinQ is officieel

De smartphone wereld is weer een premium smartphone rijker. Na veel onzekerheid over de naam van het vlaggenschip is de LG G7 ThinQ dan eindelijk officieel. Deze keer krijgt het G-vlaggenschip de laatste Snapdragon mee en het Koreaanse merk gaat volledig mee in notch mode.

Vandaag werd de LG G7 ThinQ met dual camera, Snapdragon 845 en natuurlijk de veelbesproken notch in New York gepresenteerd. Wil je wel of geen notch? Voor LG geen enkel probleem want de veel besproken uitsparing (notch) in het bovenste deel van het beeldscherm kun je eenvoudig verbergen. De smartphone steunt op drie pilaren. Namelijk betekenisvolle artificial intelligence (AI), een solide basis en onbeperkte software upgrades. Hiermee komt LG als een van de weinige smartphone fabrikanten tegemoet aan de wensen van consumenten bonden over de hele wereld. Het betekent ook dat je de LG G7 ThinQ niet meer na twee jaar hoeft te upgraden in verband met verouderde beveiliging.

LG G7 ThinQ Telefoonabonnement

De nieuwe LG G7 ThinQ

Het nieuwe LG G7 ThinQ vlaggenschip voldoet aan alle eisen van een premium smartphone. De telefoon heeft een groot 6,1 inch Quad HD+ beeldscherm. Ondanks dat het toestel terug is gegaan naar de tekentafel is het ontwerp van de LG G7 nog altijd vergelijkbaar met dat van de LG V30. De behuizing van het nieuw vlaggenschip is volledig gemaakt van sterk Gorilla Glass 5. Dankzij de glazen behuizing is draadloos opladen mogelijk. Een ander verschil met voorgaande LG vlaggenschepen ligt in de notch aan de bovenkant van het grote beeldscherm. Die notch is niet het enige aspect dat van ander fabrikanten geleend wordt. De nieuwe LG beschikt namelijk over een speciale Google Assistent knop. Een feature die je kunt herkennen van de Galaxy S8 en S9.

Met de presentatie van de LG G7 ThinQ legt LG de nadruk letterlijk op AI. Naast de speciale Google Assistent knop krijgen de AI hoofdcamera’s van de smartphone wel 19 modes om foto’s te maken. Dankzij het grote diafragma schiet het toestel ook in donkere locaties prachtige foto’s. Net zoals de voorgaande LG G6 en V30 vlaggenschepen kiest LG opnieuw voor een hoofdcamera duo dat uit een normale lens en groothoek lens bestaat. LG is een van de weinig smartphone fabrikanten die veel nadruk op geluid legt. Al jaren leveren de LG vlaggenschepen een uitstekende geluidservaring dankzij een QuadDAC. Naast de QuadDAC beschikt het LG G7 ThinQ vlaggenschip over een Boombox-luidspreker die ongekend geluid levert. Het geluid uit dit vlaggenschip overstijgt de concurrentie eenvoudig.

Belangrijkste LG G7 ThinQ specs

Zoals het hoort bij een LG vlaggenschip is de LG G7 ThinQ zeer robuust gemaakt. De glazen smartphone kun je gerust laten vallen en opnemen tijdens een fikse regenbui is geen probleem. Het toestel voldoet namelijk aan de MIL STD 810G eisen en is IP68 gecertificeerd. De fabrikant heeft gekozen voor een groot 6,1 inch Quad HD+ beeldscherm met slanke randen en een 19,5:9 aspect ratio. Hierdoor meet het toestel slechts 153,2 x 71,9 x 7,9 mm. De krachtbron van de Koreaanse smartphone is de snelle Snapdragon 845 processor met 4 tot 6 GB aan werkgeheugen. Er is respectievelijk 64 GB of 128 GB aan opslagruimte beschikbaar en je kunt daarbij een microSD kaart gebruiken van maximaal 2 TB. Het toestel heeft een bescheiden 3.000 mAh accu gekregen maar die kun je razend snel opladen via de USB Type C poort dankzij Quick Charge 3. Android 8 Oreo is het besturingssysteem.

LG G7 ThinQ notch or no notch

Intelligent camera duo

Zoals je vanuit de naam al mag verwachten is de LG G7 ThinQ gericht op Artificial Intelligence of AI. Dankzij AI CAM biedt het vlaggenschip nu 19 opnamestanden. Gebruikers kunnen kiezen om hun foto’s verder te verbeteren door te kiezen uit drie verschillende effectopties. Aan de voorkant tref je een 8 megapixel f/1.9 camera met breedhoek lens. Het camera duo aan de achterkant bestaat uit een 16 megapixel f/1.9 breedhoek lens met 16 megapixel f/1.6 standaard camera. Het vlaggenschip is voorzien van de laatste camera technieken.

Helaas is het nu nog niet duidelijk vanaf wanneer je een LG G7 ThinQ abonnement kun afsluiten. De prijs van het toestel ligt waarschijnlijk lager dan de concurrentie. Men verwacht namelijk dat je het G7 ThinQ vlaggenschip voor minder dan 700 euro kunt kopen.

[Update 3 mei] De prijs van de LG G7 ligt waarschijnlijk wel in de buurt van zijn directe concurrenten met een prijs van 849 euro.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones