Nokia 1 in de maak, kost minder dan 100 euro

Nokia 1 in de maak, kost minder dan 100 euro

Dacht je dat de Nokia 2 de goedkoopste telefoon is uit de collectie van HMD Global? Think again. Er zijn aanwijzingen dat het Finse technologiebedrijf een nog goedkopere budgettelefoon voor ons in petto heeft. Deze gaat door het leven als de Nokia 1. Deze kost naar verluidt minder dan 100 euro. Wil je alles weten over het toestel? Lees dan snel verder.

2017 was het jaar van Nokia. De voormalige Finse smartphonemaker maakte een grootse comeback. Althans, in naam want het bedrijf is zoals gezegd niet langer verantwoordelijk voor de productie en distributie van nieuwe Nokia-telefoons. Deze taken hebben HMD Global en Foxconn op zich genomen. Het afgelopen jaar zagen we op deze wijze vele nieuwe Nokia-telefoons voorbijkomen, zoals het vlaggenschip de Nokia 8, maar ook de immens populaire Nokia 6.

Volgend jaar kunnen we weer een rits aan nieuwe Nokia-toestellen verwachten. Zo hebben we al de nodige verhalen gehoord over de Nokia 9 en Nokia 6 (2018). Daar kunnen we vandaag een nieuwe telefoon aan toevoegen: de Nokia 1. En als we iets van het afgelopen jaar hebben geleerd: hoe lager het getal, des te goedkoper het toestel. Dus inderdaad, we kunnen op korte termijn een smartphone verwachten die qua prijskaartje nog goedkoper is dan de in oktober aangekondigde Nokia 2. Deze heeft een prijskaartje van slechts 119 euro. De Nokia 1 kost naar verwachting maar zo’n 80 euro.

Android Go

Door het zeer lage prijskaartje is de Nokia 1 een aantrekkelijk toestel voor wie een goedkope smartphone zoekt. Maar dat is niet het enige aspect dat hem zo aantrekkelijk maakt. De Russische twitteraar Eldar Murtazin beweert dat deze budgettelefoon met Android Go wordt geleverd. Deze versie van Google’s besturingssysteem werd eerder dit jaar aangekondigd en is speciaal ontwikkeld voor budgettelefoons. De zoekmachinegigant heeft Android dusdanig aangepakt dat het besturingssysteem nog beter draait op telefoons met low-end specificaties. Zo zijn diverse apps geoptimaliseerd zodat ze minder werkgeheugen en rekenkracht van de chipset vereisen. Je kunt dan denken aan apps als Facebook Lite, Skype Lite, maar ook Google’s eigen diensten als Gmail Go en YouTube Go.

De Nokia 1 wordt mogelijk het eerste toestel met Android Go dat in ons land wordt uitgebracht. Het toestel wordt ergens begin volgend jaar verwacht en kost zoals gezegd slechts zo’n 80 euro.

Specificaties Nokia 1

Wat kunnen we verwachten voor een telefoon die voor slechts enkele tientjes over de toonbank gaat? Niet heel erg veel. Een Android-telefoon met een HD-display van 720 bij 1280 pixels en een schamele 1 GB RAM en 8 GB intern geheugen. Daarvan houd je naar schatting slechts 5 GB over voor eigen gebruik. Het ligt dan ook voor de hand dat je de opslagcapaciteit op eigen gelegenheid en kosten kunt uitbreiden. We verwachten dat je maximaal 32 GB kunt toevoegen.

Dat is alles wat we op dit moment weten over deze budgettelefoon. Als we meer horen over de Nokia 1, dan lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones