Nokia 2 krijgt Android 8.1 Oreo

Nokia 2 krijgt Android 8.1 Oreo

De Nokia 2 is de goedkoopste budgettelefoon van de Finnen, maar dat wil niet zeggen dat ze minder liefde en aandacht krijgt van haar baasje. Integendeel zelfs. Het toestel kan in de toekomst een update naar Android 8.1 Oreo verwachten.

Dat laat Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global, via Twitter weten. Een twitteraar vroeg de topman of de Nokia 2 een software-update krijgt naar Android 8.1 Oreo, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Nou en of, zo luidt kort samengevat het antwoord van Sarvikas. Een andere gebruiker vraagt of hij niet Android 8.0 bedoelt. Sarvikas bevestigt opnieuw dat het om Android 8.1 gaat.

Android Go features

Tevens zegt de topman van HMD Global nog iets anders interessants in de tweet. Zo vertelt Sarvikas dat de Nokia 2 verschillende features krijgt van Android Go. Deze versie van Google’s besturingssysteem werd afgelopen jaar aangekondigd en is speciaal ontwikkeld voor telefoons met minder krachtige specificaties. Google heeft Android dusdanig aangepakt dat het besturingssysteem nog beter draait op telefoons met low-end specificaties. Zo zijn diverse apps geoptimaliseerd zodat ze minder werkgeheugen en rekenkracht van de chipset vereisen.

Wordt de Nokia 2 dan geüpgraded naar Android Go? Dat is niet het geval, zo legt Sarvikas uit. Aangezien de Nokia 2 met de volledige versie van het besturingssysteem wordt geleverd, maakt hij dus geen onderdeel uit van het Android Go programma. Fabrikanten kunnen hun toestellen niet op een later tijdstip alsnog hiervoor aanmelden, zo vertelt Sarvikas. De budgettelefoon krijgt daarentegen wel enkele features van Android Go, zoals een geoptimaliseerd geheugenmanagement.

Over de Nokia 2

De Nokia 2 werd eind oktober aangekondigd door HMD Global. Tot dat moment was de Nokia 3 de minst krachtige en goedkoopste telefoon in het assortiment van de Finnen. Deze rol wordt nu vervuld door de Nokia 2. Het toestel heeft een 5 inch groot HD-scherm met daaronder de Qualcomm Snapdragon 212, een 1,3 GHz krachtige quad-core processor, en Adreno 304 GPU, 1 GB RAM en 8 GB intern geheugen. Door een microSD-kaart te kopen kun je het geheugen uitbreiden tot wel 128 GB. Foto’s schiet je met een 8 megapixelcamera met autofocus en enkele LED-flitser. De selfiecamera heeft een resolutie van 5 megapixels. Wat de Nokia 2 aan rekenkracht ontbeert, maakt het goed in batterijduur. De accucapaciteit bedraagt maar liefst 4100 mAh. Zoals gezegd draait het toestel nu nog op Android 7.1.1 Nougat, maar een update naar Android 8.1 Oreo staat ons dus te wachten. Wanneer? Dat is een goede vraag. Daarover laat Sarvikas zich niet uit.

De Nokia 2 ligt twee maanden na zijn lancering nog altijd niet bij ons in de schappen. Zodra dat het geval is betaal je slechts rond de 100 euro voor het toestel. Het is niet voor niets dat HMD Global het een budgettelefoon noemt. Hij  is straks verkrijgbaar in de kleuren Pewter Black, Pewter White en Copper Black.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones