Nokia 5 en 6 ontvangen spoedig Android 8 Oreo bèta

Nokia 5 en 6 ontvangen spoedig Android 8 Oreo bèta

Spoedig rolt er een Android 8 Oreo bètaprogramma uit voor de Nokia 5 en Nokia 6. Dat maakt Juho Sarvikas, topman bij HMD Global, bekend op Twitter. Wanneer de definitieve software uitrolt is nog niet bekend.

Het bedrijf achter de nieuwe Nokia telefoons, HMD Global, maakt op Twitter bekend spoedig met een bètaprogramma voor zowel de Nokia 5 als Nokia 6 te komen. Aangezien spoedig een veelgebruikte term is in de telefoonindustrie durven wij hier geen geschatte datum op te plakken. In navolging van de Nokia 8, het huidige vlaggenschip, ontvangen dus ook de middenklassers spoedig een testprogramma. Doel hiervan is om een select groepje gebruikers de nieuwe software alvast te laten gebruiken. Hierbij kunnen zij eigenaardigheden en/ of bugs aangeven, waarna Nokia haar best doet om dit uit de uiteindelijke versie te halen. Nadat de test is afgesloten rolt de definitieve Android 8 Oreo update spoedig uit voor alle Nokia 5 en Nokia 6 gebruikers. Wanneer dit zover is, is nog niet bekend.

Juho Sarvikas, topman bij HMD Global, laat immers op Twitter weten dat men de nieuwe software pas loslaat wanneer de kwaliteit goed is. Specifieke data vermijdt hij dan ook liever.

Android 8 Oreo: wat is er nieuw?

Android 8 Oreo voegt diverse nieuwe functionaliteiten toe ten opzichte van Android 7 Nougat. Eén daarvan is de zogeheten notificatiekanalen functie. Hierbij kun je als gebruiker aangeven welk type notificaties je wel, en welk type notificaties je niet wilt ontvangen. Bijvoorbeeld bij een app als Nu.nl is dit handig. Stel je wilt wel sportnieuws notificaties ontvangen, maar geen economisch nieuws meldingen. Een andere functionaliteit van Android 8 Oreo is de veelbesproken picture-in-picture modus. Hierbij kun je bijvoorbeeld een Netflix-video bekijken terwijl je ook aan het surfen bent in de browser. Hierbij ‘zweeft’ de Netflix-video als het ware boven de primaire app. Ten slotte biedt Android 8 Oreo ook een snellere en meer vloeiende gebruikerservaring, inclusief langere accuduur.

Nokia 5

Over de Nokia 5: voordelige middenklasser

De Nokia 5 is een degelijke middenklasser met een scherp prijskaartje. Ten opzichte van zijn concurrerenten heeft hij enkele pluspunten. Eén van deze pluspunten is de sterke bouwkwaliteit. Hij is immers van metaal gemaakt daar waar veel van zijn concurrenten het slechts met een kunststof jasje moeten doen. Ook beschikt het toestel over een vingerafdrukscanner aan de voorzijde. Daarbij is het toestel lekker snel in het dagelijks gebruik dankzij de Snapdragon 430 processor inclusief 3 GB werkgeheugen. Het toestel heeft een adviesprijs van 199 euro. Gisteren, tijdens Black Friday, kostte hij zelfs maar 99 euro: een waanzinnige deal.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones