Nokia 5 ontvangt update met fix voor RAM-bug

Nokia 5 ontvangt update met fix voor RAM-bug

Er rolt op moment van schrijven een update uit voor de Nokia 5. Hierin wordt de irritante RAM-bug die sommige gebruikers ervoeren aangepakt. Hiernaast wordt ook de december veiligheidspatch op je toestel geïnstalleerd. Zoals altijd rolt hij gefaseerd uit waardoor het eventjes kan duren voor je hem binnen hebt.

Nokia heeft een druk jaar achter de rug, of liever gezegd HMD Global. Begin 2017 nam het van oorsprong Finse bedrijf een exclusieve licentie af op de illustere merknaam van weleer en sindsdien heeft men het tempo er flink in zitten. In de huidige jaargang bracht men een scala aan telefoons op de markt, zowel goedkope varianten als toestellen uit het duurdere segment. Zodoende is de Nokia 2 bijvoorbeeld gericht op mensen die een simpele telefoon zoeken zonder al te veel poespas terwijl de Nokia 8 juist de concurrentie aangaat met de vlaggenschepen van nu, zoals de Samsung Galaxy Note 8.

Uitstekend jaar voor Nokia

Een paar dingen hebben echter alle Nokia-toestellen gemeen. Ten eerste bieden ze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ten tweede beschikken ze over een sterke behuizing die tegen een stootje kan. Als laatst worden ze allemaal met regelmaat voorzien van (broodnodige) veiligheidsupdates. Ook software-updates rollen met regelmaat uit voor de toestellen. Vandaag is de Nokia 5 aan de beurt, welke met zijn adviesprijs van 189 euro als een middenklasser bestempeld kan worden. De update van vandaag is 110 MB groot en installeert naast de december veiligheidsupdate ook een update voor een irritant probleem. Sommige gebruikers ervoeren namelijk een probleem met het RAM-geheugen, oftewel het werkgeheugen.

Irritant: apps die opnieuw inladen

In de praktijk zag dit er zo uit. Wanneer je een app opent wordt deze opgeslagen in het werkgeheugen zodat je hem later weer snel kunt openen. Dankzij een vreemde bug werkte dit echter niet goed op de Nokia 5, waardoor het toestel de app opnieuw ging inladen op het moment dat je hem opende. Zodoende moest je eventjes geduld hebben. Geen wereldschokkend probleem, maar wel vervelend. Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD, kondigde middels een tweet aan een oplossing voorhanden te hebben. Deze oplossing rolt vanaf dit moment gefaseerd uit. Zodoende kan het tot ongeveer een week duren vooraleer je de update ontvangt. Mocht je ongeduld zijn kun je in het instellingenmenu controleren of de update al binnen te hengelen valt.

Android 8 Oreo voor Nokia 5 op komst

Momenteel is ook een Android 8 Oreo bètaprogramma voor de Nokia 5 aan de gang. Zodra genoeg mensen mee hebben gedaan en hun ervaringen met betrekking tot deze versie gedeeld hebben, rolt Nokia een definitieve update uit. Wanneer dit zo ver is, is nog niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones