Nokia 5 ontvangt veiligheidsupdate van september

Nokia 5 ontvangt veiligheidsupdate van september

Weer een primeur voor HMD. De nieuwe eigenaar van de Nokia merknaam zet haast achter het voorzien van diens telefoons met de laatste software. Vandaag blijkt namelijk dat de Nokia 5 de Android veiligheidspatch van september ontvangt, nog voordat Google’s eigen telefoons de update binnenkrijgen.

HMD heeft er de afgelopen maanden voor gezorgd dat de Nokia merknaam nieuw leven in is geblazen. Het bedrijf bracht al diverse nieuwe telefoons op de markt. Hierbij is de filosofie van het ooit zo machtige Nokia grotendeels intact gebleven: betrouwbare en robuuste telefoons tegen een schappelijke prijs. Het afgelopen jaar zagen onder meer de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 het levenslicht. Allen middenklassers, zoals dat in de telefoonbranche wordt genoemd. Hierbij ontvangen deze telefoons vaak niet als eerste de laatste updates met betrekking tot veiligheid. Geen sprake van bij de Nokia 5 echter. Dit toestel ontvangt vanaf vandaag namelijk de veiligheidsupdate van september. Dit is bijzonder, aangezien normaliter eerst Google Nexus en Pixel telefoons de maandelijkse update ontvangen.

Strak updatebeleid

De update zelf behelst weinig bijzonders. Iedere maand brengt Google, de eigenaar van het Android besturingssysteem waarop Nokia telefoons draaien, een update op de markt. Hierin worden diverse veiligheidskwesties en bugs aangepakt. Fabrikanten, in dit geval Nokia, vullen deze update aan met enkele kwesties die specifiek voor hun telefoons gelden. HMD is er zoals gezegd vroeg bij deze maand en rolt de update met een bestandsgrootte van 142.1 MB vanaf vandaag uit. Je hoeft hiervoor niets te doen: je krijgt vanzelf een melding zodra de update voor je klaar staat. Hierbij is het wel van belang dat je met een Wi-Fi netwerk verbonden bent tijdens het downloaden. Ook is het raadzaam de update te starten met een volle accu.

Android 8 Oreo

Helaas brengt de update van vandaag nog niet Android 8 Oreo met zich mee. In een eerder stadium bevestigde Nokia al wel dat alle uitgebrachte telefoons voorzien gaan worden van de nieuwe update. Een specifiek tijdskader vergat men hier echter bij te vermelden. Vermoedelijk duurt het dus nog wel eventjes voordat bijvoorbeeld de Nokia 5 op Android 8 Oreo gaat draaien. Deze nieuwe Android versie brengt overigens diverse verbeteringen met zich mee, voornamelijk qua notificaties. Zo wordt het met deze software mogelijk om per app aan te geven welke notificaties je wel, en welke je niet wenst te ontvangen. Handig voor een app als nu.nl bijvoorbeeld. Zo kun je aangeven dat je wel sportnieuws als pushbericht wenst te ontvangen, maar geen entertainmentnieuws.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones