Nokia 5 wordt beschikbaar in vier varianten

Nokia 5 wordt beschikbaar in vier varianten

De aankomende Nokia 5 komt maar liefst in vier versies op de markt. Het verschil zal hem zitten in hoeveel simkaarten in het toestel kunnen. Benieuwd naar welke versie wij krijgen? Lees dan het hele artikel waarin wij de Nokia 5 grondig onder de loep nemen.

Vier versies Nokia 5

De Nokia 5 laat weer eens van zich zien. Dit nieuwe, aankomende toestel is vandaag gekeurd door de Global Certification Forum (GCF). Dit is een certificaat die garandeert dat het toestel op alle grote netwerken van de wereld draait en dus in feite netwerkdekking garandeert. Aangezien dit certificaat dus gaat over bereikbaarheid, moeten alle versies van een toestel worden aangeleverd door de fabrikant. De rapporten van de certificaten leren ons dat de Nokia 5 in maar liefst vier versies uitkomt. De modelnummers van deze versies zijn TA-1024, TA-1027, TA-1044 en TA-1053. Wij zullen de onderlinge verschillen bespreken.

De Nokia 5 met het eerste modelnummer, TA-1024, zal de versie zijn waar ruimte is voor één simkaart. Deze versie is de standaard versie voor de internationale markt, waaronder ook Nederland valt. Het tweede modelnummer is eveneens een single simkaart model, maar dan bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt. De derde versie is een dual-sim versie gemaakt voor de Latijns-Amerikaanse markt. De laatste versie is de versie waarin twee simkaarten kunnen, bestemd voor de internationale markt. Het is overigens normaal voor fabrikanten om diverse versies van hun telefoons te maken. Ieder netwerk vereist immers andere technologie om erop te kunnen werken.

Nokia 5 specificaties

De Nokia 5 is een middelgrootte Android telefoon met een beeldschermdiagonaal van 5.2 inch. De resolutie zal 720 bij 1280 pixels bedragen. Onder de motorkap zal het toestel worden aangedreven door een rappe Snapdragon 430 chipset die maar liefst acht processoren bevat. Deze processoren zijn geklokt op een snelheid van 1.4 GHz, wat snel te noemen is gezien de prijsklasse. Verder beschikt het toestel over 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslag. Heb je hier niet genoeg aan? Gelukkig kan er een extra micro SD-kaart tot maximaal 256 GB geplaatst worden.

Nokia 5

De GPU is een Adreno 505 en staat garant voor flitsende kleuren en een aangename kijkervaring. Qua foto’s maken kom je eveneens niets te kort. Aan de achterkant heb je namelijk de beschikking over een 13 megapixelcamera met f/2.0 diafragma, waardoor foto’s lekker helder worden. Selfies maak je met behulp van een 8 megapixelcamera met 1.12 µm pixelgrootte. Je hoeft dus alleen maar eventjes te lachen, de camera regelt de rest! Naar verwachting komt de Nokia 5 eind mei of begin juni in Nederland uit. Het prijskaartje zal rond de 180 euro komen te liggen.

 

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones