‘Nokia 6 (2018) komt in twee versies’

‘Nokia 6 (2018) komt in twee versies’

Er zijn twee versies van de Nokia 6 (2018) in de maak, zo suggereert de website Nokiamob. De versie die afgelopen week opdook is bestemd voor de globale markt, terwijl de versie die vandaag bij TENAA opduikt gericht is op de Chinese markt.

De opvolger van de huidige Nokia 6, de Nokia 6 (2018), begint een vaste gast te worden in onze nieuwsrubriek. Afgelopen week nog liet het toestel zich zien in de Chinese telecomdatabase TENAA en vandaag is het wederom zo ver. Ditmaal constateren we echter iets interessants: er lijken immers twee versies van het toestel in de maak te zijn. Analisten suggereren dat Nokia zowel een Chinese, als een globale versie in de pijplijn heeft. Opvallend is dat beide versies qua specificaties ver uit elkaar lijken te liggen, bijvoorbeeld qua schermformaat en afmetingen. Het is gebruikelijk in de telefoonwereld om verschillende versies van dezelfde telefoon te produceren voor specifiieke markten. Het is echter niet vaak het geval dat de specificaties fors onderling verschillen.

Twee varianten Nokia 6 (2018) in omloop

De Nokia 6 (2018) die afgelopen week opdook had de beschikking over een groot beeldscherm met smalle schermranden en daardoor een 18:9 beeldverhouding. De afmetingen hierbij zijn 154 mm in de hoogte, 75.8 mm in de breedte en 7.85 mm in de dikte. De scherm tot voorkant verhouding is hierdoor ruim 70 procent. De Nokia 6 (2018) die vandaag opduikt heeft andere specificaties en staat bij TENAA geregistreerd onder modelnummer TA-1054. Dit toestel heeft een 16:9 beeldverhouding (dus grotere schermranden), een 5.5” beeldscherm en afmetingen van 148.8 mm hoog, bij 75.8 mm breed en 8.15 mm hoog. Hierdoor beslaat het beeldscherm ruim 73 procent van de voorzijde, net iets meer dan de globale variant.

Specificaties Nokia 6 (2018) TA-1054

Kijken we onder de motorkap, dan lijkt de Nokia 6 (2018) een stabiele middenklasser te worden. Hij wordt aangedreven door een octa-core processor welke maximum snelheden van 2.2 en 1.9 GHz behaalt. Dit moet dus wel een Snapdragon 630 of 660 zijn. Hierbij wordt de CPU bijgestaan door 4 GB aan werkgeheugen en 32 of 64 GB aan opslag, welke eveneens uitbreidbaar is middels een micro-SD kaart. De primaire camera aan de achterzijde heeft een 16 megapixelresolutie. De selfie-schieter moet het met de helft van dit aantal megapixels doen. Onbekend is hoeveel flitsers op het toestel aanwezig zijn. Wel weten we dat de accucapaciteit 3000 mAh bedraagt en dat hij draait op Android 7.1.1 Nougat. Deze Android-versie is gedateerd aangezien versie 8 inmiddels de norm begint te worden.

De Nokia 6 (2018) wordt verkrijgbaar in de kleuren blauw, wit en zwart. Een mogelijke adviesprijs is niet gegeven.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones