Nokia 6 krijgt Android 7.1.1 Nougat

Nokia 6 krijgt Android 7.1.1 Nougat

Goed nieuws: de Nokia 6 wordt geleverd met automatische, grootschalige Android 7.1.1 Nougat update in onder meer Nederland. Het toestel komt in het tweede kwartaal van 2017 naar ons kikkerlandje en wij verheugen ons op het toestel. Waarom? Lees dan snel verder om er achter te komen.

Nokia in de lift

Goed nieuws voor de Nokia fans. Het is uiteraard bij menigeen bekend dat de merknaam Nokia sinds ongeveer een jaar in handen is van het Chinese bedrijf HMD Global. De Chinezen zijn van plan te gaan knallen met de Nokia merknaam en zijn super ambitieus. Onder meer de Nokia 3, 5 en 6 zijn al aangekondigd en het beste is dat ze ook naar Nederland komen. Over de Nokia 6 hebben we nog meer positief nieuws te melden. Hij krijgt namelijk direct, uit de doos, de Android 7.1.1 Nougat update. In China is het toestel momenteel al verkrijgbaar en wordt hij nog verkocht zonder deze update. Verkrijgbaar is trouwens niet helemaal het goede woord, aangezien het toestel in zes uur uitverkocht was en er inmiddels een wachtlijst is ontstaan. Wat doet de update eigenlijk en wat voor een toestel is de Nokia 6? Dat en meer vertellen wij je graag.

Wat doet de update?

Updates zorgen in eerste instantie voor veiligheid. Veiligheid op het gebied van jouw gegevens en goede samenwerking. Meestal heeft een toestel tijdens lancering wel last van enkele kinderziekten, welke er met zo’n update uitgehaald kunnen worden. Ook wordt meestal welk bekend welke veiligheidslekken een toestel bevat, welke eveneens worden opgelost in periode updates. Dat is ook wat de 7.1.1. update doet. In eerste instantie worden meer dan 40 bugs verholpen, alsmede zo’n 50 veiligheidslekken gedicht. De update heeft een grootte van 370 MB, wat overzichtelijk te noemen is. De update verhelpt onder meer het probleem dat bepaalde applicaties te veel stroom verbruiken.

Specificaties Nokia 6

De Nokia 6 heeft een beeldschermdiagonaal van 5.5 inch met resolutie van 1080 bij 1920 pixels een IPS LCD touchscreen. Onder de motorkap heeft hij de beschikking over een Snapdragon 430 chipset met maar liefst acht kernen. Deze zijn geklokt op een snelheid van 1.4 GHz. Het toestel wordt versterkt door een Adreno 505 en maar 3 GB of 4 GB aan werkgeheugen. Er zijn namelijk diverse versies in omloop waarbij het verschil in beschikbaar werkgeheugen en interne opslag merkbaar is. Qua interne opslag is er namelijk de keuzen tussen 32 GB en 64 GB. Het toestel beschikt verder over een 16 megapixelcamera aan de achterkant een één 8 megapixel variant aan de voorkant. Het toestel heeft tot slot een batterij met 3000 mAh capaciteit en verschijnt ergens in het tweede kwartaal van 2017 in Nederland.

Nokia 6

Ben jij van plan een Nokia 6 aan te schaffen?

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (5)
Tony moes schreef op 24 april 2017 om 19:19

Wanneer komt die nieuwe Nokia 6.graag antwoord.
Bij voorbaat dank.

Michel van 't Klaphek schreef op 24 april 2017 om 20:24

Hoi Tony,

Bedankt voor je reactie! Helaas is er nog geen exacte releasedatum aangekondigd. Verwacht wordt dat het toestel ergens in het tweede kwartaal uitgebracht zal worden.
Uiteraard houden wij je via onze nieuwsberichten op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Michel van ’t Klaphek

J.adema schreef op 30 april 2017 om 13:13

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden over de Nokia6,7,8..

Michel van 't Klaphek schreef op 30 april 2017 om 14:07

Goedendag,

Dank voor uw bericht! Alles over de beschikbaarheid, prijs en datum van uitkomst vind je natuurlijk op onze website.
Wij plaatsen dagelijks nieuwsartikelen over alle Nokia toestellen die u hier kunt vinden:
Nokia: https://www.telefoonabonnement.nl/mobiele-telefoon/Nokia/Nokia-5/
Nokia 6: https://www.telefoonabonnement.nl/mobiele-telefoon/Nokia/Nokia-6/
Met vriendelijke groet,

Michel van ’t Klaphek

J.adema schreef op 30 april 2017 om 13:14

Nokia info

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones