Nokia 6 ontvangt Android 7.1.2 update

Nokia 6 ontvangt Android 7.1.2 update

De uitrol van Android 7.1.2 Nougat voor de Nokia 6 is op moment van schrijven in volle gang. Naast een nieuwe besturingsversie brengt de update ook de beveiligingspatch van oktober, systeemverbeteringen en verbeteringen in de visuele presentatie (UI) mee. De update rolt OTA uit, dit houdt in dat je vanzelf een bericht krijgt zodra hij voor je klaar staat.

De Nokia 6 is nu sinds enkele maanden in Nederland te verkrijgen. Het toestel vormt gezamenlijk met de Nokia 3 en Nokia 5 hét middenklasse segment van het illustere merk dat sinds enige tijd is overgenomen door HMD Global. HMD is eveneens afkomstig uit Finland en heeft de Nokia merknaam nieuw leven ingeblazen. Sindsdien gaat het weer de goede kant op met het merk, nadat het enkele mindere jaren achter de rug heeft. Alhoewel HMD enkele dingen heeft gewijzigd, blijven de telefoons nog altijd vasthouden aan de oude merkwaarden. Zo zijn Nokia telefoons robuust, voorzien van een goede prijs-kwaliteitsverhouding en bovendien scherp geprijsd. Daarbij worden ze ook steevast voorzien van snelle en volledige updates, zoals ook vandaag het geval is.

Nieuwe update onderweg

Vandaag krijgt namelijk de Nokia 6 een nieuwe update. Deze update zorgt ervoor dat de Android-versie wordt bijgewerkt naar nummer 7.1.2. Deze update biedt qua functionaliteit weinig toevoegingen ten opzichte van versie 7.1.1. Verder brengt de update oktober editie van Google’s maandelijkse beveiligingspatch met zich mee. Maandelijks worden Android-telefoons bijgewerkt aan de hand van de nieuwste inzichten op het gebied van veiligheid, zo ook deze maand. Tot slot brengt de update enkele stabiliteit- en visuele verbeterpunten met zich mee. Onder meer de uitlijning van enkele iconen en bijbehorende animaties zijn verbeterd. Nokia deelt in het bovenstaande echter niet wat er precies wordt aangepast.

Onze tips

Zoals gezegd rolt de update OTA (Over The Air) uit. Dit houdt in dat je vanzelf een melding krijgt zodra de update voor je klaar staat. De update heeft een bestandsgrootte van 664 MB, wat relatief fors is. Het is daarom ook aan te raden om de bestanden binnen te halen wanneer je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk. Verder is het verstandig om pas aan de update te beginnen zodra de accu voor minstens de helft is opgeladen. Nog verstandiger is het om het toestel aan de oplader te laten gedurende het uitvoeren. Je telefoon kan immers diverse malen opnieuw opstarten en daarbij is veel energie nodig. Tot slot raden wij ook aan een grondige back-up te maken vooraleer je begint met het uitvoeren van de update. Je weet immers maar nooit.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones