‘Nokia 7 komt naar Europa’

‘Nokia 7 komt naar Europa’

De Nokia 7 maakt wellicht spoedig zijn introductie in Europa. Dankzij het overweldigende succes van het toestel in China zou HMD Global van plan zijn het toestel spoedig in meerdere markten uit te brengen.

Dat meldt Android Headlines vandaag.

In navolging van het grote succes in China, overweegt HMD Global de Nokia 7 ook in andere markten te introduceren. Dat meldt Android Headlines vandaag. De Nokia 7 is wat je noemt een ‘upper tier midranger’, oftewel een toestel dat net onder het vlaggenschip segment is geplaatst. Hij is gepositioneerd tussen de Nokia 6 en Nokia 8 in, welke in ons land respectievelijk 249 en 599 euro kosten. Het toestel kost in China omgerekend zo’n 340 euro en kwam afgelopen oktober uit. Het was in eerste instantie niet de bedoeling het toestel ook naar andere markten te brengen. Door het gigantische succes denkt HMD Global hier echter toch anders over.

‘Nokia 7 mogelijk naar Nederland’

Specifieke verkoopcijfers zijn niet bekend, maar wel weten we dat 1.5 miljoen Chinezen zich voor het toestel inschreven. Zodoende kregen zij de mogelijkheid het toestel te bestellen zodra hij beschikbaar werd. Nog onduidelijk is welke versie mogelijk naar Europa komt. De Nokia 7 heeft namelijk twee versies. Het instapmodel heeft 4 GB aan werkgeheugen en kost zo’n 340 euro. Het uitgebreidere model heeft 6 GB werkgeheugen en kost omgerekend zo’n 370 euro.

Druk jaar voor HMD

HMD Global nam begin dit jaar een exclusieve licentie af op de Nokia merknaam. Sindsdien hebben ze zeker niet stilgezeten en zijn er een hoop toestellen de revue gepasseerd. In eerste instantie begon men met het uitbrengen van goedkope toestellen, zoals de Nokia 3 en Nokia 5. Later kwamen daar ook middenklassers als de Nokia 6 alsmede échte budgettoestel als de Nokia 2 bij. Het huidige vlaggenschip is de Nokia 8, welke je momenteel voor 599 euro op de kop tikt. Voor volgend jaar staat de Nokia 9 op de planning, eveneens een waar vlaggenschip.

Nokia 7

Nokia 7 specificaties

De Nokia 7 is een compact toestel met een schermdiagonaal van 5.2” en een Full-HD resolutie. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de Snapdragon 630, 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. Aan de achterzijde is een 16 megapixelcamera van Carl Zeiss geplaatst. Deze camera beschikt naast twee LED-flitsers ook over Phase Detection Autofocus voor snel scherpstellen. De vingerafdrukscanner is net onder de camera geplaatst. De selfie-camera heeft een 5 megapixelresolutie. De accucapaciteit van de Nokia 7 bedraagt 3000 mAh: genoeg voor een dag gebruiken op één acculading.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones