Nokia 8 bètatesters ontvangen Android 8.1 update

Nokia 8 bètatesters ontvangen Android 8.1 update

Met ingang van vandaag krijgen Nokia 8 bètatesters de Android 8.1 update binnen. Deze nieuwe update voegt kleine functionaliteiten toe. Zo kun je nu de accustatus van via Bluetooth gekoppelde apparaten inzien en heeft het instellingenmenu een opfrisser gekregen. O ja, we zouden het bijna vergeten: ook de hamburger-emoji is onder handen genomen. Nu ligt de kaas namelijk op het vlees, en niet andersom. Gelukkig maar. Stel je voor!

De ontwikkeling van Android gaat rap. Inmiddels zijn we alweer aanbelandt bij versie 8.1. Momenteel draait de definitieve versie enkel op de Google Pixel toestellen. Dit is dan ook één van de absolute pluspunten aan Google’s eigen telefoons: ze zijn altijd up-to-date qua software. Eén van de eerste niet-Google toestellen die de nieuwe versie ontvangt is de Nokia 8, het huidige vlaggenschip van de Chinees-Finse telefoonfabrikant. Toegegeven, het is geen definitieve versie, maar een zogenoemde bèta. Geïnteresseerde Nokia 8 bezitters kunnen zich voor dit programma aanmelden via de officiële website van de fabrikant. Na aanmelding duurt het ongeveer een dag voordat je mee kunt doen. Grootste voordeel is dat je als één van de eersten aan de slag kunt met nieuwe functies.

Dit is er nieuw in Android 8.1

Helaas brengt Android 8.1 weinig nieuwe functionaliteiten met zich mee: ze zijn eerder bescheiden van aard. Nieuw in deze versie is de mogelijkheid om de accustatus van via Bluetooth-gekoppelde apparaten in te zien. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe lang je draadloze speaker nog meegaat. Ook is het uiterlijk van het instellingenmenu onder handen genomen. Wereldschokkend is dit echter niet: wel verfrissend. Tot slot is ook een vernieuwde versie van de hamburger emoji toegevoegd. Nu zit de kaas op het vlees, in plaats van andersom. Het is maar waar je je druk om maakt, maar je weet wat ze zeggen: schoonheid zit hem in de details. We nemen maar aan dat dit ook in dit geval opgaat.

Wat zijn de gevaren van Android bèta’s?

Het grootste voordeel van de Android bètaversies is ook direct een nadeel. Aangezien je met nieuwe, vaak instabiele software te maken hebt kunnen er immers fouten in voorkomen. Deze kunnen zelfs zo ernstig van aard zijn, dat de gebruikerservaring gehinderd wordt. Nokia organiseert dergelijke programma’s immers om de grootste fouten eruit te halen, voor ze de update uitrollen naar alle gebruikers. Het is daarom aan te raden je enigszins in telefoons en met name software te verdiepen, voor je ‘de sprong in het diepe’ waagt. Even wachten op de definitieve versie is immers ook geen schande. Nokia telefoons draaien een behoorlijke ‘kale’ versie van Android – ook wel ‘Stock Android’ genoemd – waardoor je alsnog een snelle software-versie hebt.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones