Nokia 8 en Nokia 9 schetsen lekken uit

Nokia 8 en Nokia 9 schetsen lekken uit

Nokia fans opgelet. Er zijn twee schetsen van de vermoedelijke nieuwe top toestellen, de Nokia 8 en Nokia 9, opgedoken! Wat leren de schetsen ons over de toestellen? Je leest er alles over in dit artikel.

Torenhoge ambities

HMD Global, de nieuwe Nokia merkeigenaar, heeft grootse plannen met het merk. Zo kondigden zij onlangs al aan nieuwe Nokia vlaggenschepen te willen produceren en deze in meer dan 120 landen tegelijk uit te brengen. Vooral over deze nieuwe Nokia top toestellen duiken de laatste tijd steeds meer geruchten op. Vandaag lekten er weer twee berichten die vermoedelijk zowel de Nokia 8 als de Nokia 9 tonen.

In een eerder stadium kondigde HMD Global al aan in 2016 en 2017 minimaal zeven Android telefoons te willen maken. Momenteel zijn de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 al aangekondigd en deze zullen allen in Nederland uitkomen. Deze toestellen zijn te classificeren als middenklassers en budgettelefoons. Het wachten is dus nog op de vlaggenschepen, en de Nokia 8 en 9 zouden dit weleens kunnen zijn.

Nokia 8

De Nokia 8 toont een zeer groot schermoppervlak met vrijwel geen randen. Dit is een trend die de norm lijkt te worden in telefoonland. Onder meer de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus hebben namelijk ook een vrijwel randloos toestel. Ook zien we aan de achterkant een dual-camera. Door middel van twee camera’s kunnen foto’s onder meer later scherpgesteld worden en zo duidelijkere beelden opleveren. Tevens wordt de camera vergezeld door een flitser en vingerafdrukscanner. Een nadeel van een zeer groot schermoppervlak aan de voorkant is immers dat er dan weinig ruimte voor de vingerafdrukscanner overblijft. Aan de voorkant treffen we wel een camera, eventuele flitser of nabijheidssensor en speaker. Er is verder nog niets bekend over eventuele specificaties van het toestel, dat houd je dus van ons tegoed.

Nokia 9

De Nokia 9 heeft wellicht een nog groter schermoppervlak dan de Nokia 8. Er zijn vrijwel geen randen op het toestel te zien, met uitzondering van de boven-en onderkant dan. Afgaande op dit grote schermoppervlak kunnen we concluderen dat de beeldverhouding geen standaard 16:9 zal zijn, maar wellicht eerder 18:9, zoals we ook al bij de LG G6 zagen. Verder lijkt het toestel qua schets behoorlijk op de Nokia 8. Aan de achterkant bevindt zich eveneens een dual-camera, flitser en eventuele vingerafdrukscanner. Dit is opmerkelijk, aangezien er geruchten gingen dat de Nokia 9 een zogenaamde biometrische scanner onder het scherm aan de voorkant zou hebben. Hiermee is het mogelijk om de vingerafdrukscanner in het glas te integreren.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones