Nokia 9 brengt wederom bezoekje aan Geekbench

Nokia 9 brengt wederom bezoekje aan Geekbench

Enkele dagen geleden maakte de nog onaangekondigde Nokia 9 een mega entree in de populaire benchmark website Geekbench. Dit maal toont het toestel wederom zijn spieren via de digitale kanalen en lijken de specificaties dus zo goed als bevestigd. Er lijken wel diverse versies van het toestel uit te komen, waarbij het verschil zit in de capaciteit aan werkgeheugen.

De versie die vandaag is opgedoken heeft de beschikking over een RAM-capaciteit van 4 GB, terwijl de versie van enkele dagen geleden dubbel zo veel geheugen tot diens beschikking had. In dit artikel bespreken we wat je van de Nokia 9 mag verwachten aan de hand van de laatste geruchten.

All in

HMD Global, de nieuwe merkeigenaar van Nokia, zet alle kaarten in! Het bedrijf is van plan meerdere Nokia toestellen uit te brengen, waaronder de high-end Nokia 9. Volgens de benchmark tests moet dit toestel hét vlaggenschip van het van oorsprong Chinese bedrijf worden. Om te weten hoe goed jouw toestel presteert ten opzichte van andere toestellen, heb je vergelijkingsmateriaal nodig. Dat is precies het doel van een benchmark test. Telefoonfabrikanten gebruiken deze tests om te zien hoe goed hun model presteert vergeleken bij de rest. De afgelopen dagen is een onbekend toestel met de codenaam ‘Unknown Heart’ maar liefst 26 keer getest door Geekbench.

Specificaties Nokia 9

Tijdens het uitvoeren van deze tests, slaat de website in kwestie alle specificaties van het toestel op. Benchmarks vormen dan ook altijd een zeer goede bron van informatie over aankomende telefoons. Wat je van de Nokia 9 mag verwachten? Volgens de laatste geruchten krijgt het toestel een 5.3 inch Quad-HD display. De resolutie laat nog even op zich wachten. Onder de motorkap zal er dus de keuze zijn tussen diverse versies qua werkgeheugen waarbij de keuze waarschijnlijk bestaat uit 4 GB of 8 GB. Qua interne opslag zal de Nokia 9 een capaciteit van 64 GB bevatten. De chipset, grafische kaart en verdere details ontbreken momenteel. Wél is de verwachting dat het toestel rond de 750 euro zal kosten en vermoedelijk een dual-camera aan de achterzijde zal huisvesten.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones