Nokia 9 first look; prachtige render aankomend vlaggenschip

Nokia 9 first look; prachtige render aankomend vlaggenschip

Een nieuwe 3D render van het aankomende Nokia 9 vlaggenschip geeft een indrukwekkend inzicht in hoe het premium vlaggenschip van HMD Global er uit zou kunnen zien. De Nokia look is overduidelijk aanwezig samen met twee Zeiss camera’s!

Nokia is volledig terug al vertrouwd merk in het smartphone land van 2017. Het merk lanceerde al vrij snel midrange Nokia 6 en de voordelige Nokia 3 en 5. Vervolgens was het wachten op een vlaggenschip en dat kwam met de Nokia 8. Een relatief voordelige krachtpatser in een metalen behuizing aangedreven door de Snapdragon 835 met twee Zeiss camera’s. Het vlaggenschip ligt nu al in de winkels voor 599 euro. Het Finse merk is daarmee nog niet klaar voor 2017. De volgende smartphone van HDM Global, eigenaar van het Nokia merk, is de Nokia 9. Het moet een full screen beest van een smartphone worden waarmee de ‘nieuwkomer’ de strijd aangaat met de Samsung Galaxy Note 8 en de LG V30. Hier krijg je alvast een proefje van het toestel in de vorm van een prachtige 3D render van Concept Creator.

Nokia 9 Concept creator

Nokia 9 first look

Je ziet duidelijk dat Concept Creator verwacht dat de Finse fabrikant het ontwerp van de Nokia 8 in het achterhoofd heeft, bij de Nokia 9. Het toestel laat een vergelijkbare achterkant zien met flinke langwerpige camera heuvel. In tegenstelling tot de meeste dual camera smartphones in 2017 kiest Nokia niet voor de linker bovenkant camerapositie. Het Finse merk positioneert de dual camera verticaal in het midden. De smartphone laat net als zijn voorganger de samenwerking tussen Zeiss en Nokia zeer duidelijk zien. Concept Creator verwacht dat Nokia ook gebruik maakt van een irisscanner of 3D gezichtsherkenning voor ontgrendelen van de smartphone. De meest belangrijke wijziging is natuurlijk het prachtige full screen beeldscherm. Het vlaggenschip heeft een beeldscherm dat vrijwel de gehele voorkant inneemt. De vingerafdrukscanner in de home knop heeft dus moeten wijken. Nokia kiest waarschijnlijk voor een vingerafdrukscanner in de power knop net zoals de Sony Xperia XZ1.

Verwachte specificaties Nokia 9

De Nokia 9 verschijnt zeer waarschijnlijk met een 5,5 inch tot 6 inch full screen Quad HD+ beeldscherm. Het vlaggenschip krijgt vermoedelijk ook de 18:9 beeldverhouding die we nu steeds vaker zien. Bij een premium vlaggenschip mag je tegenwoordig ook uitgaan van IP6X certificering. De krachtbron van het toestel is een Snapdragon 835. De 10nm processor van Qualcomm wordt met 6 GB tot misschien wel 8 GB snel LPPDR4 werkgeheugen geleverd. Je mag dus wel aannemen dat deze smartphone nog sneller wordt dan zijn voorganger.

Nokia 9 Concept creator

We verwachten twee Zeiss camera’s, al zijn de meningen over de specificaties verschillen. De maker van de 3D render verwacht twee 13 megapixel Zeiss camera´s terwijl er ook geruchten zijn die spreken over twee 22 megapixel Zeiss camera´s meer in lijn met de pixelrijke camera´s van de Lumia toestellen. Men vermoedt dat we een accu van minstens 3.800 mAh gaan zien met snelle oplaadtechniek. De prijs van de Nokia 9 houdt men op dit moment op 749 euro waarmee de prijs net onder die van de laatste lichting premium vlaggenschepen ligt.

 

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (5)
Dali schreef op 10 september 2017 om 09:45

Nokia 9 is pracht wordt mijn volgende telefoon

Raymond schreef op 12 september 2017 om 16:26

Ik zit eigenlijk te wachten op een midranger met SD630/660. Een Nokia 7 dus. De 6 vind ik underpowered namelijk. Is daar al iets over bekend?

marc schreef op 12 september 2017 om 19:53

ik wacht geduldig op de nokia 10 en hoop dat hij vlug verkrijgbaar is

Remco schreef op 15 september 2017 om 11:46

Wanneer is deze Nokia in de winkels verkrijgbaar ?

Jasper van Wezel schreef op 15 september 2017 om 12:04

Hi Remco,
Helaas is daar nog weinig over bekend. Het vlaggenschip zou dit jaar nog verschijnen. Het is alleen niet bekend wanneer. Afhankelijk van de lancering ligt het een paar weken later in de winkels. In theorie aan het einde van dit jaar dus al, maarja..

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones