‘Nokia 9 wordt op 19 januari aangekondigd’

‘Nokia 9 wordt op 19 januari aangekondigd’

Een Chinese website meldt vandaag dat er in 2018 twee nieuwe Nokia-telefoons onthuld worden. Naast de introductie van een hernieuwde versie van de Nokia 8, ziet ook de Nokia 9 volgend jaar het levenslicht. Op basis van een anonieme bron is men te weten gekomen dat de verschijningsdatum op 19 januari vastgesteld is.

Afgelopen jaar bracht HMD Global diverse toestellen op de markt. Het van oorsprong Finse merk is sinds begin dit jaar eigenaar van de Nokia-merknaam, hetzij in een licentievorm. Dit jaar zagen onder meer de budgettoestellen Nokia 2 en Nokia 3 alsmede middenklassers Nokia 5 en Nokia 6 het levenslicht. Het huidige vlaggenschip is de Nokia 8. Dit toestel onderscheidt zich vooral qua bouwkwaliteit, specificaties en indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding ten opzichte van zijn concurrentie. Volgens een vandaag verschenen roddel is HMD echter al weer druk in de weer met diens opvolger. Dit nieuwe vlaggenschip krijgt volgens de Chinese website MyDrivers de weinig verrassende naam Nokia 9. Volgens een bron die de website gesproken heeft wordt dit toestel volgend jaar op 19 januari aangekondigd.

Twee nieuwe telefoons

Het toestel zal worden aangekondigd tijdens een evenement in China. Waar precies, is nog niet bekend. HMD kennende zal het echter in Beijing zijn, aangezien men daar eerder introducties heeft gehouden. Naast dat de Nokia 9 hier gepresenteerd gaat worden, staat ook een vernieuwde versie van de Nokia 8 op de planning. Het toestel gaat van de huidige variant verschillen op het gebied van software, zo geeft de bron te kennen. Momenteel draait de Nokia 8 op Android-software, welke niet geheel wordt geaccepteerd in China. Zo moet bijvoorbeeld de Google Play Store, waar je terecht kunt voor miljoenen apps, films en games, vervangen worden door een lokale variant. De bron geeft tot slot ook te kennen al enkele specificaties van de Nokia 9 te kunnen verklappen.

Vermoedelijke specificaties Nokia 9

De Nokia 9 krijgt naar verluidt een 5.5″ scherm met quad-HD-resolutie. Hierbij wordt hij gekenmerkt door dunne schermranden waardoor de beeldverhouding 18:9 is, in plaats van de standaard 16:9 verhouding. Onder de motorkap wordt de Nokia 9 aangestuurd door een Snapdragon 835 processor, het huidige topmodel uit het assortiment van Qualcomm. De octa-core processor krijgt hierbij hulp van 6 GB werkgeheugen en 64 of 128 GB interne opslag, afhankelijk van welke versie je kiest. Aan de achterzijde is een dubbele camera geplaatst met onbekende resolutie. De behuizing is tot slot stof- en waterdicht dankzij de IP67 certificering. De koptelefooningang heeft zodoende het veld moeten ruimen. Het toestel kost waarschijnlijk rond de 500 euro in China. Of, en tegen welke prijs, het toestel in Nederland uitkomt, is niet bekend.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones