Nokia Android telefoons komen in 120 landen tegelijk uit

Nokia Android telefoons komen in 120 landen tegelijk uit

De nieuwe Nokia telefoons gaan in maar liefst 120 landen tegelijkertijd uitgebracht worden. Waaronder Nederland. Benieuwd naar wat je mag verwachten van deze grootschalige release? Lees dan snel verder.

Aankondiging

Het Mobile World Congress (MWC) is al bijna een maand geleden. Grote verrassing op deze beurs was de aankondiging van meerdere nieuwe Nokia toestellen door moederbedrijf HMD Global. Deze nieuwe eigenaar stuntte met de aankondiging van maar liefst vier Nokia toestellen. Drie daarvan zullen op het Android besturingssysteem draaien, te weten de Nokia 3, 5 en 6. Deze toestellen bevinden zich in het middensegment. De Nokia 6 is momenteel enkel uit in China, voor de rest van de wereld is het nog even wachten. Ook kondigde Nokia een toestel aan dat doet denken aan vroeger. De Nokia 3310 oogt retro en deed veel Nokia liefhebbers hun hart sneller kloppen.

120 markten tegelijkertijd!

HMD Global doet er nog een schepje bovenop en publiceert een verklaring op diens website dat zij van plan zijn alle vier de toestellen medio mei uit te brengen in 120 landen. En dat tegelijkertijd wel te verstaan. Dit is uiteraard een zeer ambitieus plan. Mocht het ze lukken zou het uiteraard fantastisch zijn. Eerder deze week werd al bekend dat het Finse bedrijf een nieuwe productiefaciliteit in China liet opzetten in samenwerking met telefoonreus Foxconn. Zou het ze dan toch lukken?

Het was al bekend dat de toestellen zeker weten naar de VS en Europa komen. Nokia bracht zijn voormalige toestellen altijd enigszins eerder uit op de Nederlandse en Duitse markt dan in de rest van Europa, dus wellicht hebben we geluk en kunnen wij de toestellen eerder in onze handen houden dan verwacht.

Specificaties Nokia 3, 5 en 6

Eigenlijk weten we al vrijwel alles over de nieuwe toestellen. De goedkoopste van de drie, de Nokia 3, zal een 5 inch LCD-display bevaten met MTK 6767 octa-core processor. De werksnelheid wordt geleverd door 2GB aan werkgeheugen en plaatjes schiet je met een 8MP camera aan de achterkant. Selfies worden eveneens met een 8MP camera gemaakt welke je kan opslaan op een beschikbare 16GB aan intern geheugen. Het toestel komt in verschillende kleuren uit, draait op Android 7 Nougat en gaat 139 euro kosten.

De Nokia 5 gaat in vier verschillende kleuren uitkomen en 189 euro kosten. Het toestel beschikt over een 5.2 inch  IPS LCD-scherm welke gemaakt is van Gorilla Glass. Het toestel wordt aangestuurd door een Snapdragon 430 processor met 2GB aan werkgeheugen. De achtercamera beschikt over 13MP lens terwijl de selfie-camera over een 8MP module beschikt. Ook de Nokia 5 heeft 16GB aan intern geheugen beschikbaar en zal uitbreidbaar zijn met een micro SD-kaart. Ook dit toestel draait op het nieuwste Android besturingssysteem.

De Nokia 6 is de beste telefoon van de aangekondigde toestellen en beschikt over het grootste scherm, een 5.5 inch IPS LCD scherm met eveneens Full-HD resolutie. Dit toestel wordt door dezelfde processor aangestuurd als de Nokia 5 en beschikt over 3GB werkgeheugen of 4GB. Er komen verschillende kleuren uit van het toestel. Enkel de Arte Black editie zal beschikken over 4GB aan werkgeheugen. De achtercamera schiet plaatjes met 16MP terwijl de camera aan de voorkant over 8MP beschikt. Ook dit toestel draait op Android Nougat en gaat 299 euro kosten.

Mocht er meer bekend worden lees je dit uiteraard als eerst bij ons!

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (2)
J.adema schreef op 13 april 2017 om 13:49

Dit klinkt positief, want mijn allereerste telefoon, was de Nokia3310..geweldige telefoon. ..

Michel van 't Klaphek schreef op 13 april 2017 om 14:13

Dank voor uw reactie!
Inderdaad, vele Nokia fans over de hele wereld zitten te wachten op de nieuwe toestellen.
Indien wij meer weten houden we u uiteraard op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Michel van ’t Klaphek

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones