‘Nokia: beste Android-fabrikant van 2017’

‘Nokia: beste Android-fabrikant van 2017’

Nokia is de beste Android-fabrikant van 2017. Telefoons zijn steevast voorzien van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en bovendien ontvangen ze trouw iedere maand een veiligheidsupdate. Dat vinden auteurs en lezers van de website Android Authority. Ook Huawei en Samsung hebben een goed jaar achter de rug en krijgen een eervolle vermelding.

Sinterklaas is net het land uit en de kerst staat alweer. Niet alleen zijn we in deze periode druk bezig met het schrijven van gedichten, eten van oliebollen en het geven van cadeau’s, ook is het de tijd om de balans over het afgelopen jaar op te maken. Ook de Android-only website Android Authority heeft een moment genomen om 2017 te evalueren. Hierbij hebben zowel de auteurs die de nieuwsartikelen schrijven als de lezers die de website bezoeken hun meningen mogen geven over uiteenlopende zaken. Wie had de beste smartphonecamera? Welke telefoon was het best? Ook bogen de geïnteresseerden zich over de vraag wie de beste fabrikant van het jaar was. Die prijs is toebedeeld aan Nokia, of liever gezegd HMD Global.

Topjaar voor Nokia

Begin dit jaar nam het eveneens Finse HMD Global namelijk een exclusieve licentie af op de illustere merknaam van weleer. 2017 is een zeer vruchtbaar jaar geweest waarin men een breed scala van smartphones lanceerde. Van de goedkope Nokia 2 tot aan het Nokia 8 vlaggenschip en alles daartussenin: je kunt ze vinden bij Nokia. Volgens de auteurs en lezers van de website steekt Nokia boven andere fabrikanten uit op twee gebieden. Ten eerste biedt het bedrijf een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Steevast zijn de telefoons gemaakt met een stevige behuizing, voorzien van prima camera’s en specificaties en scherp geprijsd.

Nokia 8

De Nokia 8

Huawei en Samsung ontvangen eervolle vermelding

Als tweede punt is het update-beleid van de Finnen zeer consistent. Of je nou in het bezit bent van een goedkoop toestel, een middenklasser of een duurder toestel: iedere maand ontvangt je toestel een veiligheidsupdate. Op dit punt kan een partij als bijvoorbeeld Samsung zich nog verbeteren. De Zuid-Koreanen krijgen regelmatig (terechte) kritiek op hun update-beleid. Zo zijn er toestellen in het assortiment te vinden die slechts één keer per zes maanden een veiligheidsupdate ontvangen. Desondanks wordt ook Samsung genoemd als één van de beste Android-fabrikanten van afgelopen jaar, naast Huawei. Hierbij is geen onderlinge positie toegewezen, maar een ‘eervolle vermelding’.

Huawei heeft volgens ons een stabiel jaar achter de rug, zonder echt grote missers. Samsung’s jaar daarentegen begon turbulent met de naweeën van het Galaxy Note 7 fiasco. Men herpakte echter met de Samsung Galaxy S8 (Plus) in april en sloot sterk af met de Samsung Galaxy Note 8 zo’n twee maanden geleden.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones