10 april 2014 door in Nokia.

NokiaVandaag kondigt Nokia de Nokia 225 en 225 Dual SIM aan. Iedereen dacht dat zulke telefoons al waren uitgestorven, maar niets blijkt dus minder waar. De zogenaamde ‘dumbphones’ met het overbekende Nokia-design zijn wel voorzien van internet-ondersteuning. Volgens Nokia is het de dunste budgettelefoon die ooit is uitgebracht. Toch is het toestel met een dikte van 10,4 mm niet superslank. 

Internettelefoon

De Nokia 225 en 225 Dual SIM ondersteunen mobiel internet via EDGE. De toestellen zullen niet veel gaan kosten. Voor een paar tientjes heb je de Nokia 225 al in huis. Hoewel het er op lijkt dat de Nokia 225 vooral bedoeld is voor opkomende markten, zegt het Finse bedrijf de toestellen wereldwijd te gaan verkopen.

Dat de Nokia 225 een echte internettelefoon moet zijn, blijkt wel uit het feit dat de Xpress Browser standaard is meegeleverd. Hiermee verbruik je niet al te veel data als je op het internet surft. Uiteraard ontbreken belangrijke apps als Facebook en Twitter niet.

Specificaties

De specificaties van de Nokia 225 lijken erg op die van de in februari uitgebrachte Nokia 220. Ook de specificaties van de 225 zijn niet om over naar huis te schrijven. Toch heb je voor relatief weinig geld een redelijk complete telefoon. Het toestel heeft een 2,8 inch scherm met een QVGA-resolutie van 240 bij 320 pixels. De Nokia is verder uitgerust met een 2.0 megapixel camera en heeft een uitbreidbare opslagruimte.

Ondanks de vrij simpele software van de Nokia 225 worden er wel standaard apps meegeleverd voor onder andere Facebook en Twitter. Ook krijg je vijf spelletjes van Nokia, en zitten er een FM-radio en MP3-speler ingebouwd.

Accu

De accu heeft een capaciteit van 1200MAh en gaat op de stand-by modus ruim een maand mee. De lange accuduur is een groot voordeel van Nokia’s budgettelefoons. Bij de dual-simversie, waarbij er twee simkaarten tegelijk gebruikt kunnen worden, gaat de telefoon op de stand-by modus zo’n 27 dagen mee.

De Nokia 225 en 225 Dual SIM zullen dit kwartaal wereldwijd te koop zijn. Op welke datum de verkoop exact start is nog niet bekendgemaakt. De adviesprijs van de Nokia 225 is €39, al zal daar bij de 225 Dual SIM nog zo’n €10 bijkomen. Voor dat geld kan je kiezen uit de kleuren rood, geel, groen, zwart en wit.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones