Nokia en Xiaomi zijn snelste groeiers

Nokia en Xiaomi zijn snelste groeiers

Nokia en Xiaomi zijn dé snelst groeiende telefoonfabrikanten van het moment. Nokia boert vooral goed in Europa, terwijl Xiaomi grote populariteit geniet in India. 

Dat en meer kan geconcludeerd worden naar aanleiding van een vandaag gepubliceerd onderzoek.

Uit een rapport van IDC blijkt dat Nokia en Xiaomi de snelst groeiende telefoonfabrikanten van het moment zijn. Beiden hebben een groei van maar liefst 50 procent doorgemaakt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Specifieke verkoopaantallen zijn lastig te achterhalen, dankzij de weergave in opeengestapelde staafdiagrammen. Desondanks biedt het rapport wel een kijkje in de keuken van hoe de telefoonwereld er anno 2017 voorstaat. De stormachtige groei van Nokia is hierbij makkelijk te verklaren. De merknaam leek lange tijd een stille dood te sterven, totdat HMD Global, eveneens een Fins bedrijf, begin dit jaar een exclusieve licentie afnam. Hierbij is HMD verantwoordelijk voor ontwerp, productie en verkoop en verstaat dit vak met verve, zo blijkt.

Nokia ervaart tweede jeugd

Nokia is door auteurs en lezers van Android Authority immers uitgeroepen tot beste fabrikant van 2017. Men bracht dit jaar een breed scala aan telefoons op de markt, zowel goedkoop als in het wat meer prijzige segment. Zodoende bedient het bedrijf een brede doelgroep, alhoewel alle toestellen wel enkele gemeenschappelijke kenmerken hebben. Zodoende zijn Nokia telefoons in de eerste plaats altijd voorzien van een goede prijs-kwaliteitsverhouding: je betaalt nooit teveel voor je toestel. In de tweede plaats is de bouwkwaliteit altijd meer dan op orde. Nokia-telefoons konden vroeger al tegen een stootje, en daarin is niks veranderd. Ten derde is ook het update-beleid van de fabrikant keurig te noemen. Iedere maand kunnen Nokia-bezitters een update voor hun toestel verwachten.

Xiaomi boert goed in India

De stormachtige groei van Xiaomi zit anders in elkaar. Het rapport vermeldt dat voor de verklaring vooral gezocht moet worden naar de internationale expansie die dit jaar is ingezet. Zo is Xiaomi onder meer gaan verkopen in Mexico en staat volgens de geruchten ook de Verenigde Staten op de planning. Daarbij boert het Chinese bedrijf ontzettend goed in India, waar het de nummer één fabrikant van het land is. Met name de Xiaomi Redmi Note 4 vindt hier gretig aftrek en is maar liefst 25 miljoen keer verkocht. Zodoende is deze budgettopper dé populairste telefoon van het land. In Nederland verkoopt Xiaomi officieel gezien nog niet. Wel kun je aankloppen bij Belsimpel, welke de toestellen via een importconstructie in haar bezit krijgt. Zodoende ben je voorzien van een keurige garantietermijn en een Nederlands aanspreekpunt bij problemen.

Xiaomi Redmi Note 4 Lake Blue

Xiaomi Redmi Note 4

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones