Nokia gaat eigen Z Launcher niet gebruiken

Nokia gaat eigen Z Launcher niet gebruiken

In 2014 mochten wij kennis maken met de Z Launcher van Nokia. Met deze nieuwe launcher ging Nokia het gevecht aan met onder andere Aviate, Firefox Launcher en Cover. Alhoewel de Z Launcher niet echt vernieuwend was, werd deze toch erg goed ontvangen. Mede vanwege het feit dat hij gratis beschikbar werd gesteld via de Google Play Store. De launcher is tot op de dag van vandaag nog steeds beschikbaar via Google’s downloadwinkel.

Beta

Op dit moment is de Z Launcher nog steeds een stukje software wat in de beta-fase verkeerd. Dit betekent dat er nog bugs in kunnen zitten of bepaalde functies niet werken. De laatste update van deze launcher is in april 2016 geweest en hierna is het akelig stil geworden. Het is op zijn minst opmerkelijk dat Nokia hier niets mee wil doen aangezien ze met deze launcher 4.2 van de 5 sterren weten te behalen in de downloadwinkel. Ook het aantal downloads liegt er niet om, want met meer dan een miljoen installaties is het toch een stukje software die mensen graag gebruiken. Ondanks dat de Z Launcher nog in beta-fase staat, weten mensen de launcher toch te waarderen en te gebruiken.

Geen toekomst

Aangezien Nokia in de aankomende maanden ook enkele smartphones zal gaan presenteren lag het voor de hand dat de Z Launcher wellicht weer zijn terugkeer zou maken. Met een verbeterde functionaliteit en meer mogelijkheden zou de launcher weer een nieuw leven krijgen op de nieuwe generatie smartphones van het merk. NokiaMob heeft daarom Nokia zelf gecontacteerd met deze vraag en hun antwoord was opmerkelijk. Nokia heeft geen updates gepland staan voor de Z Launcher. Dit betekent dat deze launcher ook zijn weg naar de nieuwe smartphones niet zal gaan vinden en dat de Z Launcher langzaam aan vergeten zal gaan worden. Of Nokia een andere launcher zal gaan gebruiken is nog onbekend.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Paul Herps
Over de auteur: Paul Herps

Telecomfanaat waarbij het er met de paplepel is ingegoten. Dankzij zijn vader een enorme interesse in telecom in de ruimste zin van het woord. Volgt alle ontwikkelingen op de voet en schrijft hier graag over. Buiten kantooruren vaak op het rally circuit te vinden.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones