Nokia brengt in 2016 weer Android-telefoons uit

Nokia brengt in 2016 weer Android-telefoons uit

Nokia gaat weer Android-telefoons naar de smartphonemarkt brengen en wel vanaf 2016. Dat heeft het bedrijf officieel toegegeven. Eerder gingen er al geruchten dat Nokia Technologies hier mee bezig zou zijn.

Dat schrijft re/code.

Nokia blijft niet stilzitten

In 2013 werd de mobiele smartphonedivisie van Nokia verkocht aan Microsoft. In deze deal is afgesproken dat Nokia tot at least eind dit jaar geen smartphones uit zou brengen. Maar met deze officiële bevestiging wordt duidelijk dat het Finse Nokia niet stil blijft zitten.

De smartphones krijgen de merknaam Nokia mee en worden in China in elkaar gezet. In het Chinese Sichuan wordt nu een groots gebouw uit de grond gestampt voor research en development. Nokia Technologies ontwikkelt de smartphone, vervolgens wordt deze door een andere fabrikant geproduceerd en inclusief de Nokia-merknaam op de markt gebracht.

Nokia Technologies

Van de drie onderdelen die Nokia na deze deal overhield, is Nokia Technologies de kleinste. Deze heeft een portfolio van meer dan 10.000 patenten op zijn naam. Deze Nokia-tak bracht onder andere al de Android-tablet N1 uit, die tijdens het Mobile World Congress in maart werd gepresenteerd. Ook is de Z Launcher ontwikkeld, een app die je homescreen vervangt voor een een nieuw, interactiever homescherm.

Wat voor telefoon Nokia uit gaat brengen, is nog maar de vraag. De tablet N1 is een relatief goedkope tablet, wie weet blijft de fabrikant het goedkopere segment bedienen. Ook de waar-vraag is nog niet beantwoord: gaan de verwachte Android-smartphones de wereldwijde smartphonemarkt veroveren?

Afgelopen kwartaal zijn 8,6 miljoen Microsoft Lumia’s verkocht

Overigens werd afgelopen week bekend dat Microsoft het laatste kwartaal maar liefst 8,6 miljoen exemplaren van de Microsoft Lumia aan de man heeft gebracht. Ten opzichte van een jaar eerder is de verkoop met 18 procent gestegen, maar als je het vergelijkt met het kwartaal ervoor is de verkoop weer 18 procent gedaald.

Bij elkaar leverden de verkochte smartphones zo’n 1,4 miljard dollar op. Dat is een daling van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor, toen dezelfde smartphone-afdeling nog in Finse handen was. Microsoft zelf zegt dat dit komt door de mindere marge die nu op de Lumia-telefoons zit. De fabrikant probeert met de Lumia-telefoons namelijk vooral het lagere segment te bedienen.

Behalve 8,6 miljoen Lumia-telefoons heeft Microsoft nog 24,7 miljoen telefoons verkocht. Dit betreft de wat ouderwetsere, simpele toestellen.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones