Nokia introduceert budgettelefoon Nokia 130

NokiaNokia is hét merk dat bekend staat om zijn goedkope en beroemde Nokia-telefoons. Na de overname van Nokia door Microsoft lijkt daar weinig verandering in te komen, want deze week introduceert het Finse bedrijf de ultragoedkope Nokia 130. Deze budgettelefoon is verkrijgbaar voor de belachelijk lage prijs van slechts 19 euro!

Specificaties

Voor 19 euro verwacht niemand spectaculaire specificaties, en die heeft dit toestel dan ook niet. Het scherm heeft een grootte van 1,8 inch en een resolutie van 128 bij 160 pixels. Het toestel heeft wel een kleurenscherm, en een microSD ingang waarin het geheugen kan worden uitgebreid tot maar liefst 32 GB. Er zit geen camera op de telefoon, maar de opslagruimte kan wel worden gebruikt voor het beluisteren van muziek en het bekijken van video’s.

De Nokia 130 beschikt ook over een zaklamp. Althans, een led-lampje die bij betere toestellen gebruikt wordt als flitser maar bij de 130 goed kan fungeren als zaklamp, aangezien een camera op het toestel ontbeert.

Vooral de accutijd is indrukwekkend. Op stand-by zou de telefoon maar liefst 36 mee moeten gaan. Daarnaast zou je ook nog eens 16 uur lang video’s moeten kunnen kijken en wel 46 uur naar muziek kunnen luisteren, voordat de accu op is en de telefoon aan de oplader moet.

Beschikbaarheid

De Nokia 130 wordt geleverd in het wit, zwart en rood zal vanaf dit kwartaal wereldwijd te koop zijn, zo heeft Microsoft laten weten. Ook maakte het bedrijf bekend dat er nog een dual-sim versie van het toestel zal verschijnen. Toch is het nog niet zeker of de budgettelefoon ook in Nederland zal verschijnen. Dergelijke toestellen zijn doorgaans vooral bedoeld voor opkomende markten.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Auke van Eijsden
Over de auteur: Auke van Eijsden

Journalist uit het wonderschone Ede. Zeer geïnteresseerd in politiek, sport en natuurlijk ook telecom. Schrijft met het grootste plezier het hele nieuwsarchief vol. Houdt tevens veel van fietsen, en is fan van Manchester United.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones